понеделник, април 29, 2024

(Не)очаквано „синьо” приземяване

Date:

Сподели новината.

Сензацията в последния кръг на „А” група е факт. Всъщност, това може да се определи и като най-голямата изненада въобще от началото на сезон 2015/2016 досега.

Сензацията в последния кръг на „А” група е факт. Всъщност, това може да се определи и като най-голямата изненада въобще от началото на сезон 2015/2016 досега. А именно – загубата на лидера в класирането Левски от последния Пирин (Благоевград). Това пък бе и първа победа за „орлетата” в този шампионат, което прави изумлението от този резултат още по-голямо. Дали обаче, загубата на Левски е чак толкова неочаквана?

Левски, под ръководството на своя наставник Стойчо Стоев, успя да си стъпи на краката в чисто игрови план. Топката се свали на земята, започнаха да се организират смислени атаки, вижда се идея. Самият специалист обаче нееднократно заявяваше, че отборът не е готов, не е това, което Левски трябва да бъде и най-вече – липсва му постоянство, сиреч – класа. Паралелно с игровото израстване на „сините”, други фактори също дадоха своето отражение за смело можем да твърдим главозамайването на столичните футболисти. Лудогорец определено бележи регрес в представянето, смениха се двама треньори, сега се водят от трети – само в рамките на по-малко от половин година. Литекс също не са някакво страшилище. Още повече, мачът в Ловеч бе спечелен от Левски благодарение на 2 статични положения и нищо повече. Т.е. късметът също покри родния гранд. Берое в момента изглеждат като един стабилен тим, но нищо повече.

Съвкупността от гореспоменатите, а и от някои други фактори, пратиха Левски на първото място в класирането. Това, разбира се, пак ще повторим, бе съчетано и с една съвсем прилична и добре организирана игра. С поредицата от сносни мачове и отлични резултати, логично сините понатрупаха и самочувствие. Само че, типично по български, то им дойде малко в повече. Всеки трезвомислещ привърженик на Левски или просто безпристрастен зрител е очаквал една сериозна издънка, породена не от липсата на качествени футболисти, а именно на прекомерното самочувствие. В мача с Пирин това си пролича с пълна сила. Излезли сякаш противникът сам ще се бие, „сините” допуснаха гол след половин минута игра – крайно несериозно. До края на първото полувреме те така и не успяха да се пренастроят, че трябва да положат усилия, за да спечелят двубоя. Втората част натиснаха, но при сгъстената защитата на домакините, до положения трудно се стигаше. и 2-3 блестящи спасявания на вратаря също спомогнаха за загубата.

И както се казва, време е за анализи. Разбира се, не ние ще ги правим. Левски си има качествен специалист като Стойчо Стоев. Със сигурност разговор на по-висок тон с играчите ще проведе и изпълнителният директор Георги Иванов. Гонзо изригна веднага след мача, че е нямало кой да чуе какво им е приказвано 2 седмици за Пирин. Може би, най-хубавото за Левски е, че тази (не)очаквана загуба и това не(очаквано) приземяване дойдоха точно в този момент. Левски не е афиширал амбиции за титлата, така че загубата на тези 3 точки никак е фатална. Предстоят обаче сериозни двубои за първенството, както е решаващ мач за Купата на България. Там подобно отношение няма да бъде прието от все по-увеличаващата се публика на ст. „Георги Аспарухов”…

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...