събота, април 27, 2024

Наркоман нахлу в ДКЦ I – Бургас, троши наред, налетя на лекари и пациенти

Date:

Сподели новината.

Ужасяваща драма, която по чудо не приключи с жертви, се разигра днес в една от сградите на Медицински център I – на бул.“Иван Вазов“. Това съобщава в сигнал до Флагман.бг читателката Тодорка Стефанова, на 63 години, която е станала свидетел на погрома, предизвикан от наркоман, изпаднал в крайна абстиненция.

Около 12 часа, треперещ висок мъж, нахлул в коридора на малката пристройка, където се помещават кабинетите на джипитата и има манипулационна. В коридора имало пациенти. Той директно влязъл в кабинета на д-р Елина Савова, която по това време била с медицинската си сестра. По думите на нашата читателка, високият мъж започнал да крещи на лекарката, че незабавно му трябва зелена рецепта, с която да си набави наркотични вещества за успокоение. Д-р Савова опитала да го успокои, но безуспешно.

Наркоманът започнал да тропа и по другите кабинети, но в това време те били заключени, тъй като вътре имало пациенти на преглед. Тогава с ритник разбил вратата на д-р Савова, която била със стъклен профил.

„Гледката беше страшна. Стъклата се разхвърчаха навсякъде, в коридора имаше и майки с малки деца, защото в съседство има кабинет по детски болести. Изпаднахме в паника. Наркоманът крещеше: Дайте ми успокоителни-ще ви избия всичките! Започнахме да звъним на телефон 112, но оттам не получихме реакция, не дойде никой да ни защити“, пише нашата читателка Тодорка Стефанова.

Флагман.бг установи, че свидетели на екшъна са били д-р Згурова и д-р Зарева, както и техните медицински сестри.

За последните шест месеца лекарите в пристройката на Медицинския център, която има отделен вход, са били обект на нападение три пъти.

Причината за изстъплението днес е свързана с това, че кабинетът по метадонова терапия, намиращ се в основното тяло на бившата поликлиника е бил заключен, а завеждащата го лекарка – докторка от София не била на работното си място.

Репортерският екип на Флагман.бг днес през целия ден наблюдаваше вилнеещи, изпаднали в абстиненция наркомани по ул.“Хан Крум“, която се намира на гърба на поликлиниката.

Наркоманите днес се опитвали да атакуват и Методоновия кабинет, но не са имали възможност да нанесат щети, тъй като няма достъп до него поради монтирано в стената специално гише. Оттам те получават своята доза метадон.

На рецепцията на поликлиниката няма охрана. Всеки момент, заради растящия брой наркомани, които получават метадона си в среда пълна с безпомощни и болни хора може да се случи непоправимото – някой изнервен да посегне на човешки живот.

Днес всички лекари от поликлиниката са в шок, до 15 часа са сменяли входната врата на пристройката и тази на д-р Савова, те обаче нямат пари за лична охрана и не знаят към кого да се обърнат за подкрепа.

Флагман.бг ще потърси утре управителя на ДКЦ I д-р Борис Борисов, за да го чуе как ще защити своите колеги и не е ли крайно наложително кабинетът по метадонова терапия да се измести на друго-безопасно място.

„Чувствам се безпомощна, омерзена и крайно уплашена, не зная как утре ще отида на работа, няма кой да ме защити – полиция така и не дойде“, заяви д-р Савова .

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...