неделя, май 5, 2024

Най-опасната отсечка на АМ Тракия

Date:

Сподели новината.

Най-много катастрофи се случва по отсечката между Стара Загора и Сливен на автомагистрала „Тракия”. “Статистиката показва, че именно в този участък умората си казва думата и имаме най-много самокатастрофирали автомобили там”, обясни директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура” в агенция „Пътна инфраструктура” инж. Георги Златев, цитиран от “Дарик”.

Миналата година бяха направени ремонти по магистрала “Тракия” за облекчаване на трафика, напомни инж. Златев. Тази година няма планови ремонти и целия аутобан от София до Бургас е отворен за движение. По думите на служителя на АПИ е изключително неприятна статистиката за участъка от пътния възел при Стара Загора до пътния възел при Сливен.

“Може би поради заспиване, умора, отвличане на вниманието има множество самокатастрофирали автомобили или такива, за които няма основателни причини да претърпят пътен инцидент в този участък”, каза Златев. Той призова шофьорите, когато се почувстват уморени, да спрат да се освежат или почината и чак тогава да продължат с движението.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Hoвaтa вoйнa в Изpaeл вeчe yнищoжи индycтpия зa нaд $8 милиapдa

Maлĸo пoвeчe oт 48 чaca cлeд бeзпpeцeдeнтнaтa aтaĸa нa...

Българките в султанския харем

Филмовата сага „Великолепният век“ спечели телеманите не само в...

Румънски боен кораб удари мина в Черно море, която се взриви

Кораб на Военноморските сили (ВМС) на Румъния се удари...

Цената на петрола спада заради Китай и САЩ

Цената на петрола завършва "на минус" през изминалата търговска...