петък, април 26, 2024

Нагъл обир на банка в Бургас. В града вилнее група от професионалисти

Date:

Сподели новината.

Нагъл банков обир в Бургас. Сумата, която е задигната е 170 -200 хиляди лева. Това е първи подобен криминален акт в града.

Обирджиите на банковия клон в бившия хипермаркет „Пикадили“ в ж. к. „Изгрев“ са действали изключително професионално. Бандитите първо са заглушили СОТ-а и след това са проникнали в сградата, коментираха бургаски криминалисти. Това е причинита и за късното констатиране на обира. Служителките в банката подават сигнал в полицията едва днес стуринта, а кражбата е извършена малко след полунощ.

Част от видеокамерите, с които е опасана сградата, са заснели бандитите, които са влезли през централния вход на бившия магазин „Пикадили“.  Самият обир е извършен от двама мъже, чиито лица обаче не се виждат, тъй като са носели маски.

След като са влезли през парадния вход, апашите трябвало да преодолеят една единствена стъклена преграда, за да проникнат в банката. Те са разбили метална каса, но все още се изяснява каква точно е задигнатата сума. По това време в клона не е имало физическа охрана.

Бандитите се избягали с черен автомобил „Мерцедес“, който ги е чакал на паркинга пред входа на „Пикадили“. Разследва се дали в обира не е участвал и трети човек, който е изиграл ролята на шофьор.
И в момента мястото гъмжи от полиция. Криминалисти оглеждат вътрешността на магазина повече от 5 часа. От управата на Първа инвестиционна банка отказват коментар за обира, докато тече разследването. Почеркът на крадците е същия като на варненската група касоразбивачи, която вилня през лятото по Южното Черноморие. Бандитите дори бяха арестувани и в последствие освободени от Несебърския районен съд. Сега обаче е явно, че в града има създадена добре организирана банда, която действа професионално. Това ще затрудни максимално действията на полицията. Не е изключено да бъдат атакувани и други клонове в бъдеще, ако нападателите – престъпници не бъдат заловени.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...