сряда, април 24, 2024

Кела купува курортен комлекс по Южното Черноморие

Date:

Сподели новината.

Недовършеният комплекс “Синеморец бей”, в най-апетитната част на селото, на 150 метра от брега на морето, в местността „Поляните”, излиза отново на търг. Частният съдия-изпълнител Станимира Николова е обявила за публична продан шест недовършени сгради. Във ваканционното селище „Синеморец бей” всяка от тези сгради е с различен тип апартаменти. Проектът има ресторанти, басейни и др. развлекателни части. Към него много сериозен интерес е проявил бургаският бивш ъндърграунд бос Пламен Дишков-Кела. Той има амбиции в туризма, а Синеморец е едно от местата с голям потенциал.
Поземленият имот се простира върху площ от 4876 кв/м. Срокът за подаване на офертите е от 4 януари до 4 февруари. Наддаванията ще се проведат на 5.02. в 9.30ч. в сградата на Районен съд-Царево. Цената, от която ще започне търгът, е 768 000 лв., без ДДС.
Причината за търга са дългове на собственика „Рагнарок” ООД към Българо-американската кредитна банка.
Строителството на комплекса започна още през 2008 г. Проектът предвиждаше изграждането на луксозни апартаменти за сезонно ползване, пицария, басейн и пр., но бе замразен, заради липса на средства.„Синеморец бей” бе обявен за продажба още през 2014 г., за него бяха организирани три търга, но желаещи така и не се явиха. Сега Пламен Дишков иска да купи имота, но ще изчака още малко, за да падне още цената. Сметките показват, че са нужни още поне 1   милион лева за довършване на комплекса. Кела обаче иска да го оборудва с всички екстри и е готов да инвестира над 3 милиона лева, за да го превърна в място за почивка на платежоспобни хора.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...