неделя, май 19, 2024

Как остаряват различните зодии

Date:

Сподели новината.

Всички знаци на зодиака имат специфични черти на характера, поведение и отношение към света. Различават се и по начина си на остаряване.   Ето как приемат и се борят с годините различните зодии.

 

ОВЕН

Представители на този знак не живеят в собствената си възраст.  Те живеят за днешния ден, често без да се замислят какво ги очаква утре. Жизнената им сила сякаш е бездънна,  успяват да съхранят огромната енергия на младостта до дълбока старост. Най-вероятно 60-годишният Овен няма да носи „черно кожено яке“ или обувки с тънки токове, но от страстта към мотоциклети, катерене на планини и модна надпревара с колежките в службата няма да се откажат. Дори да са болни и с хремав нос, те ще изглеждат като току-що откъснат плод. Ще пришпорват мотора или велосипеда си със  същия ентусиазъм както в по-младите си години. Ето защо овните остаряват незабележимо за хората около тях, затова и внуците им много ги обичат. За близките на застаряващия овен може да се окаже голям проблем да се движат с неговата „скорост”, и много често рухват от изтощение в стремежа си да поддържат същия бодряшки дух и хъс за живот.

ТЕЛЕЦ

Твърдоглавието на телците се изостря с напредването на годините. Безсмислено е да ги изпратите на почивка, ако те не желаят, дори това да е за тяхно добро. Смяната на обстановка и нови хора ги натоварва и не се чувстват комфортно. Ще тръгнат на пътуване само с близки хора и ако не сте готови да ходите на санаториум, по-добре не им предлагайте. Вместо да ги зарадвате, ще ги разсърдите. Но  телците с удоволствие ще въртят къщната работа, ще се занимават с градината, внуците и домашните животни. Отдадеността на семейството и кухнята преминава и през собствения им стомах. Телците  започват да се хранят понякога по-често, отколкото е необходимо, особено ако трябва да правят компания на един или друг от семейството. Ако ви си струва, че тези им навици могат да застрашат здравето им, събирайте се всички заедно за обед и вечеря, за да не се налага всеотдайният телец да вечеря с всеки член на семейството до посред нощ.

БЛИЗНАЦИ

Представители на този знак още в младежките си години преследват поставените цели и уверено вървят напред, такива си остават и на стари години. Не се надявайте да започнат да се прибират по-рано, ще продължават да закъсняват, защото ще продължават да срещат някого и да се залисват в приказки. Дори и в напреднала възраст, рядко ще ги видите да почиват, без да правят нищо. Ще продължават да гонят кариерата до самото си пенсиониране, и ако е възможно и след това. Ето защо за един работодател е много трудно да ги пенсионира, ако те не желаят. Близнакът така ще подреди нещата, че да изглежда незаменим. За него самата мисъл, че ще седне у дома пред телевизора, е убийствена, защото мрази застоя, еднообразието и безцелното живеене. Иска да бъде полезен на себе си и другите, докато е възможно. Така че не разчитайте да гледа внуци, ако сам не  е готов да влезе в ролята на бавачка.

РАК

Раците са два вида: такива, които никога не порастват, и такива, които в напреднала възраст се грижат за другите не по-лошо от Майка Тереза. На младини прощават и преглъщат недоброжелателното отношение, но с напредването на възрастта започват да изискват по- голямо уважение към себе си. Не се отказват и от младежките си навици силно да любят и мразят, само обектите на чувствата им се сменят – съседите заместват колегите. Раците се превръщат в класически баба и дядо, което искат да имат около себе си възможно повече деца. Бабата ще им приготви нещо вкусно, дядото ще ги заведе в зоопарка, или ще си поиграят с тях на криеница в детската стая.  Ако някой от внуците се разболее, ракът винаги разполага с поне една рецепта за бърза домашна помощ.  Дядо Рак се стреми да предаде внука си своите умения и занаят, но очакват благодарност, признание и практическо приложение на наученото.

ЛЪВ

Лъвът запазва соята царственост и когато остарее – великодушен, снизходителен и взискателен едновременно. С възрастта става малко по-спокоен, но и по-величествен. Дори да натрупа излишни килограми и да загуби косата си, ще продължава да жадува всеобщо уважение, да  се налага като пример за подражание.  Запазва много дълго своята работоспособност, благодарение и на грижите, които полага за здравето си. Той е цар на здравословния начин на живот, и мине ли тридесетте години започва да отделя време, за да подготви тялото си за остаряването.  Разходки на чист въздух, диетично хранене, почистващи и разтоварващи организма диети. На старини запазва тези си навици и за радост на близките си, винаги е готов да сподели своята отвара за настинка с членовете на семейството.  Да имате лъв-пенсионер у дома си, ще ви спести излишно разкарване до личния лекар.  Едновременно с това старият Лъв си запазва място пред пейката на входа, събира информация за всичко и за всеки, напътства подрастващите и винаги е готов да даде сведения на полиция или медии, ако стане свидетел на инцидент.

ДЕВА

Девите от деца са критични към другите, винаги намират някой, на когото да стоварят вината за собствените си грешки, но с възрастта тези им недостатъци се изострят. Често така се вкисват, толкова негативно започват да възприемат света около себе си, че съвсем загубват мярка в критиките си. За близките им е истинско изпитание да издържат на непрестанните им мърморения, но за сметка на това остаряващата Дева успява да запази своето здраве, така че да не създава проблеми на близките си, изисквайки специални грижи. Те не хленчат, не се оплакват, никога няма да ви събудят посред нощ, за да им правите чай за гърло, и макар да прекаляват със строгостта си, запазват бистър своя ум и винаги можете да разчитате на техния съвет и помощ. Или да си поговорите с някого за нещата от живота, без да усещате разликата в годините.

ВЕЗНИ

Представители на този знак запазват суетата си до дълбока старост. С увеличаване на годините увеличават и грижите за външния си вид. Готови са да изпробват всякакви чудодейни диети, само и само да спасят лицето си от бръчки. Те са най-честите клиенти на козметици и пластични хирурзи, и дори на прага на пенсията си подминават щандовете за възрастни и се редят пред тези за тийнейджърско облекло. Мъжете свалят част от годините по същия начин, като успоредно с това започват да търсят компанията на момичета, които могат да им бъдат по-малки сестри и дори дъщери. Тези хитрини им помагат да отложат остаряването, поне външно, но понеже са силно чувствителни, в един момент здравето започва да дава на „късо” и те рухват. Ако сте до везна в този труден за нея момент – осъзнаването, че младостта си е отишла, запасете се с търпение, защото може да ви се наложи да поемете вината за остаряването им.

СКОРПИОН

С възрастта Скорпионите стават сякаш по-представителни и величествени. Възрастта им отива, буйният и егоистичен младежки нрав е преминал в спокойна и зряла мъдрост и готовност да споделят знанията и опита си с другите; нещо, което рядко  са готови да направят, когато са млади. За съжаление, понякога старите скорпиони биват обсебвани от някакви фикс идеи и нови цели, и могат да станат много неотстъпчиви и дори брутални в желанието си да ги реализират. Ако са преподаватели, стават прекалено педантични към възпитаниците си и ще ги въртят на шиш, докато не изцедят от тях всичко, което желаят и смятат, че е важно. Ефектът често е обратен, но не се опитвайте да им го казвате. Възрастният Скорпион дава знания, но вече не е готов да се учи.  Особено от по-млади. Приема го като лична обида и може да стане опасен.

СТРЕЛЕЦ

Стрелците се опитват по всякакъв начин да отклоняват  мислите за старостта, но на подсъзнателно ниво се тревожат за физическите промени. От всички зодии стрелецът най-често се взира в хора около  собствената си  възраст.  Нужно му е непрекъснато да си доказва, че младее до своите набори. Съпоставянето се превръща в такава негова мания, че често може да ви изненада с въпроси: „Колко години ми даваш”, като се надява да сбъркате поне с 5 години надолу. Комплиментите, че изглежда твърде добре за годините си, са неговото хапче за забавяне на стареенето и той успява дълги години да изглежда привлекателен. Но в старанието си да победи старостта често стига да гротескни крайности – неподходяща рокля с гол гръб за повяхналата или татуирана кожа, или рокаджийска побеляла грива, спускаща се около прорязанато му с дълбоки бръчки лице.

КОЗИ РОГ

Понякога може да ви се стори, че за Козирозите времето тече назад. Представители на този знак се раждат „възрастни“, много отговорни, сериозни и разсъдливи за годините си. Той е детето-мечта за всеки родител. Но с напредването на годините  започват да се заплитат често в детински и глупави постъпки. В зрялата си възраст козирогът вече е едно завършено дете, за ужас на своите деца и за радост на внуците си. Баба и дядо Кози рог разрешават всичко, което родителите забраняват. Не само им разрешават, но с удоволствие се включват в детските щуротии, сякаш да си отживеят за възрастното си детство.  Близките на възрастния Кози рог трябва да бъдат готови да приемат честата смяна на настроенията му, почти детинските капризи на моменти, своенравието и отказът да се държи подобаващо за годините си.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите от деца се отнасят сериозно към света, държат на угледния си външен вид, и въпреки увеличаването на годините, не им омръзва да изглеждат добре. Що се касае де собствените им позиции и мнения, с течение на времето престават да се интересуват какво мислят другите за тях, докато на младини общественото мнение има е важно.  На младини мнението на другите за тях им е важно, често влизат в обяснения, ако не са разбрани правилно.  Но движейки се към 80 -те   започват да следват само собствената си линия и да правят това, което им харесва, и което смятат за правилно. На околните става все по-трудно да  влияят и да  манипулират представителите на този знак. Чуждото мнение и одобрение им е важно, само ако сами са го поискали. Не се опитвайте да го променяте, Водолеят остарява само външно, но вътре в себе си продължава да носи младежкия дух от най-лудите си или изпълнени с идеали години.  Възрастният представител на този знак винаги ще ви подари една от своите причини, заради които си заслужава да живеете и да останете млади.

РИБИ

Представители на този знак изпитват панически страх от старостта. Поради тази причина рибите отделят много време да осмислят различните си житейски етапи, да пресмятат какво са постигнали,  какво са пропуснали  и непременно трябва да направят. Често се замислят колко време ще продължи щастието им, дали ще живеят достатъчно дълго и постоянните им тревоги, че могат да завършат земния си път преди да са приключили поредната си задача, се отразява и на здравето им.  Интересното е, че след определена възраст рибата престава да се тревожи за външния си вид, отлага профилактичните и рутинни прегледи, сякаш се готви за заминаване, а в същото време се страхува от смъртта както нито една друга зодия. Възрастната риба се нуждае от много обич, внимание и разбиране. Нужна й е надеждата, че ще живее по-дълго и от орлите, за да засияе, и вие също покрай нея.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Индия се готви да стане водещ износител на пшеница

Индия предприема мерки през следващите седмици, за да се...

Доларът вече се клати зловещо

Keнeт Poгoф e пpoфecop пo иĸoнoмиĸa в yнивepcитeтa Xapвapд....

Откриха перфектното място за живот в Космоса

Напоследък човечеството все повече се вълнува от това къде...

Двигателите, които “ядат” най-много масло

Сред голямото разнообразие от съвременни силови агрегати има немалко...