сряда, май 8, 2024

Изгониха 24 часа от Полиграфическия

Date:

Сподели новината.

Вестник “24 часа” от 1 октомври има нов адрес: гр. София 1202, ул. “Св.Св. Кирил и Методий” №84, съобщи онлайн изданието на ежедневника. Редакцията на “Часовете”, както и тази на вестниците “България днес”, “168 часа”, “Клуб 100” и останалите издания на Медийна група “България” се местят в нов, самостоятелен офис в историческия център на София. Телефоните на редакцията остават същите.

 

За преместването стана ясно още през лятото, след като контролираната от собственичката на изданията Венелина Гочева фирма “Медийна група България холдинг” продаде “Печатница София”, която се помещава в Полиграфическия комбинат. А самият Полиграфически комбинат беше продаден от друга фирма на Гочева на компанията “Карано пропъртис”, собственост на лихтенщайнско дружество, през 2014 г.

След това монументалната сграда първо беше отдадена под наем на “Благоевград-БТ”, а през 2015 г. цигарената фабрика я купи.

В Полиграфическия комбинат се помещаваше и редакцията на в. “Труд”, но в края на 2015 г. новият му собственик Петьо Блъсков премести екипа в ж.к. “Изток”, в сградата, където се помещава Музеят на социалистическото изкуство.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...