вторник, април 30, 2024

Шефове обсъждали Нефтохимик да играе в Българово

Date:

Сподели новината.

Шефове на Нефтохимик са обсъждали отборът да започне да играе в гр. Българово. Това се е случило веднага след двубоя на „шейховете” със Созопол. …

Шефове на Нефтохимик са обсъждали отборът да започне да играе в гр. Българово. Това се е случило веднага след двубоя на „шейховете” със Созопол. Още на стадиона е бил проведен разговор между ръководните фактори в клуба, на който е бил предложен подобен вариант. Срещата, която бе дебют за треньорския екип Диян Петков – Димчо Ненов, завърши 0:0. По трибуните на ст. „Лазур” пък присъстваха едва около 500 зрители.

Основната теза за преместването на Нафтата в Българово е била, че тревното покритие на ст. „Лазур” е в окаяно състояние. Това на игрището в Българово било в пъти по-добро. Другата изтъкната причина е била тази с ниската посещаемост на домакинствата на Нефтохимик. Дори дербито със Созопол не успя да генерира сериозно присъствие на „зелени” фенове по трибуните. По този начин плащането на наем за съоръжението се обезсмисля. Както е известно генералният спонсор на бургазлии „Мастерхаус” дава по 7500 лв. (без ДДС) за всеки мач. Груба сметка сочи, че, ако всички зрители са си заплатили билет по 5 лв., това са 2500 лв. Както е известно обаче, ръководството на Нефтохимик пуска пакетни – семейни билети, ученици влизат безплатно, а пенсионерите плащат по 3 лв., а отделно се раздават и покани. Така че, приходите от входни талони намаляват още. На терена в Българово пък „шейховете” няма да плащат наем и така разходите на ръководството ще намалеят значително.

Близки до клуба разкриха, че тази идея няма да бъде осъществена поне до Нова година. Ръководството се опасявало от реакцията на феновете, които със сигурност няма да бъдат очаровани от подобен развой на събитията. Така, за момента Нефтохимик ще продължи да играе на ст. „Лазур”. След края на есенния полусезон, босовете на „шейховете” ще се съберат и ще направят рекапитулация на приходите и разходите. Едва тогава ще вземе окончателно решение по този въпрос.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...