понеделник, май 6, 2024

Започна изграждането на супербаровски комплекс в София

Date:

Сподели новината.

Започна изграждането на нов апарт-комплекс Vitosha View в София. Той ще е от затворен тип и ще се издигне между планината Витоша и централната част на столицата. Инвестицията в проекта е около 10 млн. евро коментираха от Vitosha View пред Economic.bg.

Комплексът е разположен в пряка на бул. “Черни Връх”, в квартал Кръстова Вада. Главен изпълнител на Vitosha View е строителна компания “Аргогруп Екзакт”, а проектът е дело на архитектурно студио Genig.

Строителството ще се проведе на няколко фази като първоначално ще бъдат построени две сгради с общ двор и подземен паркинг. По план всяка сграда ще бъде приключвана до 12 месеца от датата на старта й. Първата ще бъде готова през януари 2018 г. и останалите поетапно след това. Вторият етап на строителство включва изграждане на още две сгради, споделящи общ двор.

Към днешна дата разгънатата застроената площ на комплекса е около 26 000 кв.м. В него се предлагат различни типове апартаменти, търговски помещения като офиси, магазини и кабинети. Цените на апартаментите започват от 51 555 евро и стигат до 274 543 евро.

Жилищата вече са на пазара и се предлагат на потенциални купувачи. Продажбите са започнали още през 2015 г. като по информация на luximoti.bg от общо 163 апартамента вече 113 са продадени, 6 са резервирани и свободни остават 44.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...