петък, април 19, 2024

Докъде се докараха: Изтормозен от бежанци шведски град се отказа от Часа на Земята, за да опази жените и децата си

Date:

Сподели новината.

Шведски град отказа да участва в инициативата Часът на Земята и да изгаси уличното осветление в името на опазването на природата от страх, че мракът може да бъде използван за нападения над жени. Става дума за живописното градче Йостершунд, чийто местни жители пропищяха от пришълците, особено след като стана ясно, че посягат и на 10-годишни деца, съобщава „Дейли Мейл”.Местната полиция решила да вземе превантивни мерки за сигурност по време на събитието, което има за цел да привлече вниманието към климатичните промени, след като получила 14 оплаквания за сексуални нападения. Жертвите са както зрели жени, така и 10-годишни момиченца. Извършителите са успели да избягат. Според потърпевшите, те са били чужденци.

Решението за отмяна на Часа на Земята, който включва спиране на светлините по едно и също време в различни части на света, е взето съвместно от полицията и местната власт. То идва само няколко седмици след като местните жени бяха предупредени да не се разхождат сами по тъмно.

„Мислим, че това е много мъдър ход и общината е взела добро решение”, заяви шефът на полицията в града. „Оставянето на светлините включени създава сигурност и е в синхрон с нашите усилия да повишим сигурността при настоящите условия”, добави той.

След шокиращите разкрития за нападения над малки момиченца, местни хора се организираха в доброволчески патрули, които да подпомагат полицията по време на нощните дежурства. Хората смятат, че извършителите на нападенията могат да бъдат открити на мястото, където са се заселили около 500 имигранти, точно до града.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...