петък, април 26, 2024

Българско чудо взривява цяла Америка

Date:

Сподели новината.

 

От години Националната баскетболна асоциация е наричана Лигата на извънземните. Там се играе друг баскетбол, състезателите ни карат да мислим, че са летящи и могат всичко. Наред с американската мечта всеки баскетболист иска да се докосне да НБА. Това е мечта не само на хората, които практикуват този спорт. Освен тях има хиляди хора, които са част от великото шоу, наречено Национална баскетболна асоциация. И един българин. Кристиан Стойнев. Или както го наричат отвъд Океана Крисчън Стойнев. Кой е той и какво общо има с баскетбола, НБА и бляскавото шоу?

В неделя вечерта се игра мач №1 от плейофите на Изток между Кливланд Кавалиърс и Детройт Пистънс. На почивката говорителят обяви появята на Крисчън Стойнев. Мъжът бе приветстван бурно от публиката, която след изпълнението му стана на крака. Стойнев взриви дома на мегазвездата Леброн Джеймс и Кавс. Оказа се, че това съвсем не е първата поява на младежа в НБА. От повече от една година той е канен като специален гост по време на мачове на Ню Йорк Никс, Индиана Пейсърс, Чикаго Булс и други.

Основната част на изпълнението му е акробатика. Стойнев се е специализирал в баланс на ръце, баланс на една ръка, дори на един пръст на ръката си, обърнат с главата надолу. Част от сценария е и любимото му куче чихуахуа Скуби. Двамата правят невероятно шоу, като кучето е обучено в изключителни изпълнения, докато Кристиан показва способностите си.

Кристиан Атейди Стойнев е роден на 4 декември 1991 година в град Сарасота, Флорида. Пето поколение цирков изпълнител. Владее български, испански и английски. Прадядо му е основател на един от най-известните циркове в Мексико “Атейди”. Кристиан се появява на сцена 5-годишен като част от циркова трупа, в която участва семейството му. Баща му Иван Стойнев е български цирков акробат, напуснал страната, когато бил едва на 13, за да участва в представленията на различни трупи. Майка му Марица Атейди е изпълнителка на акробатични номера във въздуха. Тя е от известната фамилия Атейди, която държи най-стария, най-големия и най-посещавания цирк в Мексико.

През 2014 година Кристиан участва в риалити формата “Америка търси таланти”. Българинът буквално взривява публиката и кара четиримата от журито – Хауърд Стърн, Хайди Клум, Мел Би и Хауи Мандел, да станат на крака и да му ръкопляскат. Тогава Кристиан балансира на един пръст, пъхнат в гърлото на бутилка. Стойнев е участвал във фестивала в Монте Карло през 2004 година, където печели бронзов медал и специалната награда на принц Рение. Включван е в различни класации на “Ню Йорк Таймс”, “Вашингтон Поуст”, “Бостън Глоуб”, “Бостън Хералд” и други. Освен по време на мачове в НБА, акробатът вече е бил част и от грандиозните шоу програми на мачовете по американски футбол.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...