сряда, май 1, 2024

Бум на сватбите в Бургас. Цигани се женят, за да духнат в чужбина

Date:

Сподели новината.

Менделсон звучи в Бургас все по-често. Рязко са се увеличили браковете в морския град. И, ако си мислите, че има някаква уловка-така е. Браковете растат, но сватбите-не. Въпреки, че през 2015 година 1097 двойки са си казали заветното „да”, едва половината от тях са имали истинска сватба с ритуал. Близо 500 младоженци са сложили подписа си за минути с това е приключило сватбеният им ден.  Освен, че подписването в обредния дом е безплатно, става и за по-малко от час. Все едно да отидеш да изпиеш едно кафе с любимия, шегуват се от ритуалната зала на „Вардар”. А основната причина нашенците да сключват бракове е много проста-емигрират в чужбина. Най-честите младоженци са циганите, който масово слагат подпис, за да духнат в чужбина. В Германия например, ако не си женен те цакат с ергенски данък. А още, по-плашещото за нашите мургави сънародници, който търсят препитание в родината на Меркел е, че ако нямат брак, ще трябва да се простят със социалните помощи.

Заради отворените си граници и понеже сме членка на ЕС, у нас напират да се женят и хора от бившите съветски републики. За да могат да отидат в чужбина масово има бракове на българки с турци, украйници и беларусци. Но докато браковете по сметка не са никак малко, има и много по любов и то екзотична.

През миналите години няколко индийци са успели да спечелят сърцата на български жени. Колумбийци, венецуелец и тайландка също са станали български снахи и зетьове.

Сред колоритните бракосъчетания в Бургас се нареждат смесените семейства между български гражданин и жители на Гватемала и Китай.

Факт е, че напливът за сватби е през лятото когато дори софиянци избират морето. Не само заради романтиката, но и защото подписването в Бургас е безплатно. А, ако искате да целият ритуал да се спази ще трябва да си приготвите 65 лева за делничен ден и между 98 и 190 лв. за уикенда. Цените варират според мястото. Най-новият хит е експозиционен център „Флората” където церемонията струва между 150-190 лв. В залата на „Морското казино” тарифата е 120 лева, а най-евтино, но и най-малко предпочитаното място е ритуалната зала на „Вардар”. Там цената е 98 лева.

И тъй като става въпрос за любов и романтика, 14 февруари си остава предпочитана дата за сватби. В деня на любовта и виното две двойки са се записали, за да се врекат във вечна вярност.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....