Сподели новината.

Стоян Колев затъна в борчове. Бизнесменът и неуспял вече няколко мандата кандидат за кмет на Айтос ще трябва да се прости с бизнеса си в Слънчев бряг,…

а и не само там. Кандидатът за кмет на Реформаторите в Айтос на последните местни избори не можа да седне на кметския стол, но не и успя и да опази хранителния си бизнес. Колев, който от 20 години държи Търговска верига „Перла”, е заборчнял и се налага да му вземат имоти. Няколко негови обекта излизат на търг. Частен съдебен изпълнител продава магазин „Перла” в Слънчев бряг. Обектът е от 945 кв.м и се търгува за 2 милиона и 37 хиляди лева. Стоян Колев, който не успя да стане кмет, но влезе в Общинския съвет на Айтос, е в хранителния бизнес от 1992 година. Освен веригите магазини, 43 годишният бизнесмен държи и Хлебозавода в Айтос, който мина в неговите ръце през 2003-та година. Друг негов магазин, този път в Бургас също излиза на тезгяха. Супер „Съни маркет” се намира на централния булевард „Демокрация” .Той е с площ от 160 кв.м и за него се искат 508 500 лева. Борчът е на името на съпругата на Колев, Йоана. Третия ипотекиран имот,за който нямат пари семейство Колеви и ще трябва да бъде отнет е в Айтос.

Стоян Колев освен крупен собственик на обекти в хранителния бранш, е и политик. От 2013 година е председател на СДС в община Айтос. Навлизането на Колев в дебрите на политиката обаче не му донесе твърде късмет, нито в бизнеса, нито в живота. През 2011 год. Колев прегази на автомагистрала „Тракия” до Чирпан 44 –годишния Тодор Мирчев, съпругата му Йоана също влезе в съда за убит мъж на пътя. Годината отново е 2011.

На пътя Бургас-Айтос до Българово Йоана Колева навлиза в насрещното платно и се блъска в колата на 65-годишният шофьор Динчо Величков,който умира на място. Йоана Колева бе оправдана от съда през 2013 година. Стоян Колев чака решението на съда. Чака и дали ще се намери кой да купи трите магазина, за който той няма пари.