петък, април 26, 2024

Сивият кардинал на бургаската морга я засекрети, безотчетната търговия със смъртта расте

Date:

Сподели новината.

Бившата санитарка Татяна Михова е новия шеф на бургаската морга. Малко след нейното назначение биват поставени забранителни пътни знаци за паркиране около самата морга и отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ Бургас. Мнозина се питат що за засекретяване е това? Оказва се май обаче, че докато Окръжната болница изнемогва финансово, то някой използва служебното си положение и върти образно търговия със смъртта в моргата. 

Такива са подозренията след най- последната смущаваща информация, която изтича в публичното пространство. “Изнудват за пари роднините всячески. В момент в който те не знаят къде се намират” казва под сурдинка отлично запознат със ситуацията.

За обличане, събличане, бръснене и къпане на даден покойник се прибирали близо 50 лева. Без насреща да се издава касова бележка. Т. е. сива икономика отвсякъде. В такъв момент, роднините не се замисляли много- много и плащали. Освен това и бързат много, защото обикновено са паркирали пред или около моргата, а това вече е забранено.

На ден средно се “заработвали” по 500 лева, пак според отлично запознати. Защото именно около 10 трупа влизали и излизали от бургаската морга. “Това секретен салон за красота и бръснарница за покойници ли е или какво?” питат се мнозина.

Безотчетността повдига много въпросителни. Наясно ли е например ръководството на УМБАЛ- Бургас с това което се случва, упражнява ли някакъв контрол, има ли изобщо регламентирани тарифи за услугите описани горе?! Началник- отделение “Съдебна медицина” е широко известната Галина Милева. Очаквайте развитие по темата!

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...