четвъртък, юни 13, 2024

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

Date:

Сподели новината.

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе намушкана няколко пъти с нож при конфликт с внучката си в Меричлери. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Хасково.

БЛИЦ припомня, че случаят от 24 август вечерта, когато жертвата бе открита в безпомощно състояние в дома ѝ. Словесен конфликт между нея и внучката ѝ преминал във физическа саморазправа, като Е.К. (17 г.) нанесла няколко удара с нож в тялото на пострадалата жена, след което избягала, според обвинението.

След преглед от парамедици пострадалата бе отведена за лечение в болнично заведение в Пловдив.

Преди два дни Окръжният съд в Хасково взе мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 17-годишна девойка. Едно от основанията за определението бе наличието на негативни характеристични данни по отношение на Е.К. Макар и непълнолетна, предполагаемата извършителка е разбирала свойството и значението на деянието и е могла да ръководи постъпките си, смята прокуратурата.

Тепърва предстои аутопсия и съдебно-медицинска експертиза, уточниха от държавното обвинение. Едва след това ще се преценява евентуалната преквалификация на сегашното обвинение “опит за умишлено убийство” в “умишлено убийство”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагична смърт край Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя...

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...