четвъртък, юли 25, 2024

Зверство в София: Тома удуши Соня със зарядно от лаптоп и натъпка тялото й в сак

Date:

Сподели новината.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) срещу обвиняемия Тома Т., който удушил приятелката си със зарядно от лаптоп и натъпкал тялото й в куфар. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Разследването по делото е приключено. 25-годишният Т.Т. е френски гражданин, който живеел на семейни начала с 22-годишната Соня К., която е финландка. Двамата живеели в град София и работели от вкъщи.

 

 

Няколко дни преди убийството пострадалата се оплакала на приятелки, че ѝ липсват пари от банковата сметка – 2 500 евро и се съмнявала, че някой е инсталирал зловреден софтуер на мобилния ѝ телефон и така е получил достъп до банковата ѝ сметка.

 

По този повод планирала пътуване до Финландия, за да посети банката и да подаде сигнал в полицията. Обвиняемият знаел за това пътуване.

 

На сестра си С. К. споделила, че й липсвали пари, които криела в апартамента. Споделила също, че е разговаряла с Т. Т. и е сигурна, че не той е взел парите.

 

На 07.05.2022 г. възникнало спречкване между пострадалата и обвиняемия. Последният станал агресивен и нанесъл удари по главата и тялото на С. К., от които тя получила кръвонасядане на левия слепоочен мускул и кръвонасядания по тялото и крайниците.

 

На 08.05.2022 г. в жилището на ул. „Владайска“ отново възникнало спречкване между Т. Т. и С. К. Обвиняемият хванал с ръце шията на пострадалата и започнал да я души. Тя се съпротивлявала, а когато съпротивата намаляла, Т. Т. взел кабел от лаптоп и го омотал 5 пъти около шията на пострадалата и така я убил.

 

 

С. К. е усещала болка и е осъзнавала настъпването на собствената си смърт, поради което убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитата.

 

След като умъртвил С. К., Т. Т. вкарал тялото ѝ в сак, който сложил в гардероба.

 

На 08.05.2022 г. С. К. имала среща с приятелки. Т. Т. писал на една от тях, че пострадалата не се е прибрала след тренировка, а след това подал сигнал за изчезването ѝ в полицията. Пред разследващите Т. Т. повторил същата версия.

 

При оглед в апартамента на столичната улица „Владайска“ освен тялото на убитата било открито и високорисково наркотично вещество – коноп с общо нето тегло 1.95 гр.

 

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Разследването по случая е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

 

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Турски тир изгоря, шофьор загина трагично в инцидент в Търновско

Шофьорът, загинал при тежката катастрофа между два товарни автомобила...

Тревога в Сунгурларе! 4 села са на воден режим

Общо 13 населени места в област Бургас преминаха на...

Кресна потъна в скръб!

Почетният гражданин на Благоевград и бивш кмет на общината...

SPICE Music Festival се завръща

Шестото издание на SPICE Music Festival 2024 ще се проведе...