“Златната” “Арена Бургас” трябва да се ремонтира! Министър Илиев обяви, че нещата са много тревожни, направена е изключително некачествено

0
101
arena burgas 13
Сподели новината.

Министърът на спорта – Димитър Илиев – говори по актуалната тема около „Арена Бургас“, която се оказа негодна за провеждане на спортни събития, по време на изслушване пред депутатите в Народното събрание.

„За да започне да функционира отново тази зала, тя трябва да бъде ремонтирана и оборудвана с различните спортни съоръжения за съответните видове спорт. За мен нещата там са много тревожни, защото самото изпълнение по строежа на залата, без да съм специалист строител, всеки човек може да види, че е некачествено направено. Има тоалетни, по чиито стени тече вода, има едно разминаване в денивелацията на секторите“, заяви той.

„Направено е изключително некачествено. Има много проблеми със спортните уреди, не отговарят за провеждането на международно състезание. Как са правили тези обществени поръчки? Как е следен надзорът по изпълнение на качеството? Защо толкова много се оскъпило? Това са все въпроси, на които трябва да бъде отговорено“, заяви още министър Илиев.