Животновъдството било в криза откакто „има демокрация в България“

0
47
768x432 (7)
Сподели новината.

Няма смисъл да се води разговор с управляващите за квоти за украинския внос, тъй като нищо не зависи от българското правителство. Това заяви в студиото на Нова телевизия Атанас Атанасов, Федерация на развъдните организации в говедовъдството, която е член на Българската аграрна камара, учредена през май месец тази година. Именно камарата е основен организатор на настоящите протести.

Първо по думите на Атанасов тези квоти зависят изцяло от Украйна и от решението на тяхното министерство на икономиката. Затова и българското правителство няма думата, а българските производители не се чувстват представени. Атанасов призна обаче, че споразумението е между ЕК и Украйна и все пак ЕК води някакви преговори. Остана на позицията, че с властта у нас няма смисъл да се преговаря.

Свалянето на забраната за внос на украинско зърно няма да намали цените и ние, като производители, а и потребителите ще продължим да плащаме, заяви Атанасов. Протестиращите земеделци чували и много други фалшиви аргументи от властта, но Атанасов не посочи нито един такъв. Обясни, че животновъдството е в криза, откакто “има демокрация в България”. Върна се и на управлението на Тройната коалиция, като държеше да каже, че и сега управлението е като Тройната коалиция.

Атанас Атанасов насочи критиката си към вноса на чужда продукция изобщо у нас и по специално към преработената стока на пазара (салами, колбаси, бел.ред.), като посочи, че никъде не се обозначава, че тя се прави предимно от вносно месо, а не от българско.

Трябва да се формулира и запише в стандартите за качество, т.нар. БДС, че такава продукция трябва да е само с българско производство. Това било изпуснато още преди десетилетие, но явно е аргумент да се протестира сега.

Атанас Атанасов призова управляващите да не се опитват да всяват раздор сред българските производители.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here