вторник, април 23, 2024

Затвориха култов ресторант в Кресна

Date:

Сподели новината.

Адвокат Антон Драчев от Кресна сложи край на ресторантьорския бизнес. Той се раздели с ресторант „Пирин“, намиращ се на метри от кметството, който стопанисваше под наем близо три десетилетия, съобщи struma.bg.

Много от пътуващите към Гърция и обратно често са спирали там, за да се подсилят.

 

Последният работен ден на персонала в ресторант „Пирин“ беше в събота, като за посетителите пя оркестър и бяха подготвени парти изненади. Култовото заведение хлопна врати, тъй като имотът е продаден от РПК „Братски труд“ на местния бизнесмен Тодор Николов, който има хранителни магазини.

„Сделката е за 260 000 лв., новият собственик ще инвестира допълнително средства, за да направи нов, модерен ресторант. Аз бях в този бизнес 28 г. Първо започна баща ми, след това аз. От една плевня на РПК направихме ресторант. В момента кооперацията разпродава много свои имоти в селата на община Кресна”, заяви Антон Драчев.

След като скъса с този бизнес, той ще се фокусира повече върху адвокатската професия.

Наскоро е изкарал и курс по медиация, която ще му е от полза, тъй като от 1 юли съдебната медиация става задължителна, в случай че законовата промяна не бъде обявена за противоконституционна, каквото е искането на Висшия адвокатски съвет.

Иначе в миналото Антон Драчев беше два мандата общински съветник от СДС, участвал е няколко пъти като кандидат за кмет и водач на листа, включително и на последните местни избори от името на Коалиция „ПП-ДБ“.

Освен това е в Инициативния комитет за спасяване на Кресненското дефиле, чиято позиция е сегашният път в пролома да остане алтернативен при строежа на АМ „Струма“.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Голям скандал в болница във Видин

Районна прокуратура-Видин се самосезира по публикации в социалните мрежи...

Обвинение за рекет очаква оздравяването на Динко

Окръжна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност три лица. Г.В., С.К....