Сподели новината.

Започна записването за Programming Basics 2019 г. в Бургас. Жителите на града имат възможност да придобият основни знания и умения по програмиране напълно безплатно.

Кандидатстването за курса Programming Basics се извършва онлайн на страницата: https://softuni.bg/apply и ще продължи до 28 февруари. Занятията се провеждат всяка събота в сградата на Колежа по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в Парк „Езеро“, зала 311 (за курсистите, които ще се обучават присъствено). Курсът ще се проведе по C# технологията.

Курсът стартира на 9-ти март. Вече близо 1 700 бургазлии направиха своите първи стъпки в програмирането в предишните 2 издания.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи и има за цел да запознае курсистите с основните логически концепции от света на софтуерната разработка, които ще могат да приложат при всеки един език. Това включва типове данни, променливи, условни конструкции, цикли и много други любопитни начини за изграждане на програмна логика. Обучението е практически насочено, което значи, че ще набляга на упражнения, а обучаващите ще имат възможността да приложат знанията си дори още докато ги усвояват.

Реклама

Успешното му преминаване ще позволи на курсистите да се явят на изпит, ако желаят да продължат обучението си в цялостната програма по Софтуерно инженерство. Изпитът е по желание и ще се проведе на 20-ти и 21-ви април онлайн.

Бургас е един от общо шестте града в цяла България, в които ще се проведе обучението. Останалите градове са София, Варна, Пловдив, Русе, Велико Търново.

Повече информация може да откриете на: https://softuni.bg/blog/software-university-starts-free-course-programming-basics-six-cities-2018#