Сподели новината.

Със зала-бижу за национални състезания във всички колективни и бойни спортове ще разполага скоро Лом. Съоръжението ще може да домакинства и големи културни прояви и концерти.

Общината в дунавския град вече стартира мащабния ремонт на зала „Балканиада“. Той включва саниране, изграждане на отоплителна система, ремонт на голямата зала с игрището и тренировъчните зали, санитарните възли и административната част, са основните дейности.

 

В обновената зала ще се провеждат състезания и тренировки по баскетбол, волейбол, хандбал, бадминтон и тенис на маса, ще бъдат основно ремонтирани и оборудвани и тренировъчните зали за бокс, бойни изкуства и фитнес. Ремонтираната зала ще бъде мултифункционална, тя ще бъде пригодена, както за спортни състезания на национално ниво, така и за провеждането на концерти. Срокът за изпълнение на проекта е 180 календарни дни.

Залата е открита през 1964 г. Повече от 50 години съоръжението не е основно ремонтирано и от няколко десетилетия е буквално неизползваeма, напомниха от Община Лом. За обновяването й вече са осигурени 2 млн. лева. Министерският съвет отпусна 1 100 000 лв., останалите средства са от завещанието на д-р Андрей Георгиев.

Продължава ремонтът и на стадиона в Лом. Изградена е нова ограда, до няколко дни ще бъде положена новата настилка от шамот на лекоатлетическата писта. Предстои основният ремонт на сградата на стадиона с тренировъчната зала, съблекални, санитарни възли и административни помещения. Планирано е и осветление, както и нови трибуни.