Сподели новината.

„За петата ракия или колко е хубав животът“ е най-четеният български разказ в интернет. В онлайн пространството вълнуващата история има над 200 000 четения. Сюжетът разказва за магията на Родопите и човешката топлина на хората, която може да се почувства само там. Това е разказът, който предизвика фурор в интернет пространството през 2013 г. и направи Бърдаров популярен писател. Три години по-късно той спечели първото интелектуално риалити в България „Ръкописът“ с романа си „Аз още броя дните“, който се превърна в бестселър.

Разказът „Дядо“ е посветен на всички бежанци, чиито сърца остават разделени между тоя и оня свят, но никога у дома.

Книгата на писателя Георги Бърдаров е двуезична, на български и английски, а като бонус за закупилите книгата има линк към филм-импресия, който е сниман по местата, където се развива действието на разказа „Дядо“. Книгата е издание на продуцентска къща „Мусагена“.

Георги Бърдаров е доцент, д-р в СУ „Св. Климент Охридски“, зам.-декан на Геолого-географски факултет и ръководител на катедра „Социално-икономическа география“. Специалист по демография и етно-религиозни конфликти. Автор на научната монография „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС“. Дългогодишен сценарист на тв шоуто „Стани богат“ и предаванията „Столът“, „Това го знае всяко хлапе“, „Аз обичам България“ и др. Създател и ко-водещ на най-успешния курс в България по Презентационно и ораторско майсторство.

През 2016 г. печели писателското риалити „Ръкописът“, а романът му „Аз още броя дните“, написан по действителен случай за блокадата на Сараево по време на Босненската война, се превърна в бестселър. Автор е и на книгата „27 велики футболни истории“.

Предишна статияИзвадиха тяло от Дунав! На 100 км е от потъналото туристическо корабче
Следваща статияБургас се включи активно в Европейската зелена седмица