За четвърти път Бургас отново е „Най-добър град за живеене“

0
5263
2111650330
Сподели новината.

Тазгодишният победител в класацията за най-добър град за живеене е Бургас. Отличието беше връчено от вицепремиера Томислав Дончев.

Церемонията, с която завършва националният конкурс, организиран за единайсети път, се състоя днес в столицата.

В категорията „Зелен град“ беше отличен Сливен, който, по думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов, преработва над 90% от битовите отпадъци и има най-ниско ниво на фини прахови частици.

Като „Евро град“ беше определена София.

Вярвам, че всеки кмет на всяка община се опитва да прави най-доброто за неговия град, каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя допълни, че това е екипна работа, защото никой кмет и никой град не може да се справи сам.

Бизнес град е Димитровград с разкрити 3150 работни места през 2017 г., а Смолян стана град на знанието.

В конкурса „Моят град е моята крепост“ – част от кампания на МРРБ, министър Николай Нанков награди Шумен, Кюстендил, Стара Загора, Габрово и София.

В категорията „Град на финансовата устойчивост“ наградата връчи на Пловдивминистърът на финансите Владислав Горанов. Проблемът, според Горанов, е, че в повечето категории наградите отиват в Южна България. По думите му сега те, като управляващи, трябва да се насочат към подкрепа на Северна България, особено в развитието на инфраструктурата.

--------------------------