четвъртък, април 25, 2024

Всички казват, колко е полезно цвеклото. Ето какво не Ви казват!

Date:

Сподели новината.

Знаете ли как се прави лечение с цвекло на черния дроб и за пречистване на кръвта?
Лечение с цвекло на черния дроб
Цвеклото съдържа огромно количество антиоксиданти и много полезни за нас витамини. Поради това е задължително да присъства в диетата на всеки, който държи на своето здраве.
Цвекловите грудки са богати на фибри, протеини и вода, това растение може да ни даде допълнителна енергия и е лечебно при най-различни видове заболявания, особено ако имате някакви проблеми, свързани със здравето на черния дроб .
По-долу, ние ще ви обясним всичко, но цвеклото е най-добрият приятел на черния дроб
Обичате ли цвекло? В каква форма го предпочитате, сурово или варено, с малко масло или сол?
Не се колебайте, ако имате някакви проблеми с черния дроб, да консумирате този зеленчук.
Какви полезни свойства има цвеклото?
1. Естествен източник на антиоксиданти Цвеклото е богато на бета-каротин и също съдържа каротиноиди и флавоноиди, мощни естествени антиоксиданти, които му придават отличителен дълбок лилав цвят.
Ние знаем, че всички храни, богати на антиоксиданти, чистят черния дроб , особено ако страдате от т.нар чернодробна стеатоза .
Това се дължи по-специално на един от видовете антиоксиданти, присъстващи в цвекло, betalains , който спира стареенето.
2. Цвеклото помага да активирате обмяната на веществата и се губят мазнини
То е много подходящо за сваляне на допълнително тегло и специална диета.
3.То очиства организма, поради високото си съдържание на фибри
То по този начин помага да се избегне натрупването на токсините и задържането на течности в организма. В допълнение, подобрява работата на червата и пази от запека. Така се регулира функцията на черния дроб, не се натрупват липиди и мазнини в чернодробните клетки.
4.Активира метаболизма, като стимулира черния дроб и стомашно-чревния тракт
По този начин, цвеклото е зеленчук №1 в нашата кухня.
5. Цвеклото пречиства кръвта и се грижи за сърцето
Този зеленчук е често използван в древността, за да се „засили“ кръвта. Той е богат на калий, който е идеален за регулиране на нашето кръвно налягане. Като намалява нивото на лошия холестерол в кръвта. Червеният зеленчук е с високо съдържание на желязо, магнезий, фосфор, фолиева киселина и витамини A, C и B. Той е естествен източник на хранителни вещества, които подобряват кръвта и я пречистват от вредни елементи.
В каква форма цвеклото е най-полезно за черния дроб?
Шейкове от цвекло и ябълки
1 чаша вода (200 мл) 1 цвекло 1 средно голям морков 1 средно голяма ябълка
Внимателно измийте всички съставки, след това ги нарежете на много малки парчета, за да ги сложите в блендер.
Разбийте всички съставки в блендера, за да се получи след това хомогенно пюре добавете чаша вода, за по-лесно пиене.
Половин час се пие преди основното хранене. За срок 5 дни само. След това може да направите пауза в продължение на 10 дни и повторите лечениетопише zajenata.bg.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...