Сподели новината.

Бургас е заплашен от воден режим. Градът и Южното Черноморие имат вода за около 5 месеца. Това каза пред Нова телевизия екоминистърът Емил Димитров.

„Цялото Черноморие, ако не управляваме Камчия по друг начин, ще има проблем. За Бургас трябва да положим изключителни усилия“, посочи той.

 

Министърът коментира и политическата обстановка, като направи сравнение: „Политическата обстановка е като язовирите – динамична, бързопроменяща се. Някой беше казал, че не е достатъчно да обичаш родината си, трябва и да работиш за нея. В момента е пълно с родолюбци, за мен не остана друго, освен да поработя малко“.

 

Той обясни, че се е заел с текущите задачи – да направи баланса на язовирите за следващата година и подчерта, че някои язовири от години не се пълнят заради слабите валежи, а само се източват.

 

„Един язовир по 5 години не се пълни, само се изпразва. Накрая язовирът е празен. Един мандат като мине, по Конституция има избори и идва следващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, понякога и бързо се пълнят. Общото с мен е, че трябва да предвидя какво да правим за цялата следваща година, а не знам докога ще съм министър”, коментира Ревизоро и подчерта, че неговият наследник трябва да има хоризонт пред себе си и баланс, на който да стъпи.

 

На въпрос дали е знаел, че отдава на концесия два плажа – на майката на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки и на неговата дясна ръка, Димитров обясни, че има съгласувателни процедури, които вървят непрекъснато. Екоминистърът бе категоричен, че и да е търгувано с концесия, то е станало без негово знание.

 

„Труден е балансът, както при язовирите. Даваш на всички, накрая този с рибата остава недоволен. Непрекъснато ми се налага да деля, всички са недоволни, накрая остава и язовирът празен”, обясни политическата ситуация с метафора Димитров.