Сподели новината.

Живеещите в местността Средна Трака във Варна с дни са без вода, съобщава БНР.

Заради сериозното нарастване на строителството в района старият водопровод не може да захрани всички имоти. Потърпевшите заявиха, че плащат данъци като всички останали жители на Варна и настояват водоснабдителното дружество да намери решение.

Проблемът с водата в местността Средна Трака е целогодишен, но през лятото чешмите пресъхват по-често, защото потреблението е по-голямо.

За вода е необходимо да се чака сутрин, да се дежури в 3-4 часа или да се стои до 1-2 през нощта.

Заради липсата на вода има семейства, които през лятото живеят при роднини.

Красимира Димитрова, местен жител споделя, че „електроуредите се повреждат, пералнята ми вече се чуди какво става, една програма не може да свърши в продължение на цял ден. Колко кубици платихме във въздух, защото всеки път при пускане отново на водата, водомерът се върти като луд“.

За проблема си хората са сигнализирали многократно в районното кметство. Направена е проверка и водата тогава е била с абсолютно 100-процентово налягане и експертите са казали на местните „вие нямате проблем“.

От ВиК Варна заявиха, че са изпълнили всички технически изисквания при включването на кооперациите в района към водопроводната мрежа. Собствениците са били информирани за проблема и са подписали, че са съгласни да поставят хидрофори, за да имат вода. Хората обаче настояват водоснабдителното дружество не само да събира пари, но и да инвестира в нова ифраструктура.