петък, април 19, 2024

Владимир ще прекоси сам Странджа за 4 дни

Date:

Сподели новината.

Владимир Димитров е председател на сдружение „Зелена Странджа“, лесовъд, лицензиран планински водач. От години той се старае да популяризира Югоизточна България като интересна дестинация за еко туризъм. Води групи по старите и създава нови маршрути за пешеходна или велосипедна разходка из красивата Странджа планина.

В 6 часа тази сутрин Владимир Димитров потегли от Елхово към Ахтопол по „Тур Странджа“. Целта му е да премине сам по създадения от него 180-километров маршрут през цялата планина за 4 дни. И то в един труден сезон, когато температурите са още доста ниски. Нека му пожелаем успех и да стигне жив и здрав до Ахтопол в четвъртък!

* Какво е “Тур Странджа”?

Това е многодневен маршрут, който пресича цялата територия на Странджа от запад на изток – от град Елхово до град Ахтопол. Общата му дължина е 180 км. и се изминава пеша или с колело, съответно за 9-10 или за 3-4 дни.

Целта на тура е да осигури възможност на повече хора да опознаят Странджа по един приятен и безопасен начин, да се създаде един постоянен поток от свободно организирани туристи, който да стимулира развитието на туристическата инфраструктура в района, а също и да създаде допълнителен поминък за местните жители.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...