Сподели новината.

Ароматно песто по автентична рецепта от Генуа приготви пред десетки бургазлии шеф -готвачът Емилиано Гузела. Атрактивната демонстрация бе част от първото издание на „Дни на Италия“ в Бургас, което се провежда този уикенд пред Пантеона.
Бургазлии и гостите на града имаха възможността да се насладят на кулинарни изкушения като кула пармиджано, пай с миди и картофи, приготвени от шеф Даниела Индако и разбира се – вкусна и неустоима италианска пица от Пицария „Пиаца Гранде“,както и италианска музика в изпълнение на Франческо Барбато и Морено Делсиньоре, заедно с китариста Филаделфо Кастро.

Приготвените ястия бяха предложени за дегустация с получено талонче срещу дарена сума на входа на зоната за кулинарни демонстрации. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел за помощно училище „Отец Паисий“.

Днес фестивалът, посветен на италианската култура и кухня, продължава пред Пантеона. На сцената ще се качат повече от 20 изпълнители от Italian International artists.
Днес ще бъде представена и книгата „Пътувам и ям из Италия“ на издателство „Прозорец“. Щанд на издателство „Прозорец“ ще бъде представен на 7 юли от 18.30 до 21.30 часа.
Посетителите на феста могат да разгледат и фотографска изложба на италианката Дениз Мацарела, озаглавена „Матера – нюанси“. Тя гостува в Бургас със съдействието на Италиански културен институт – София.

Реклама