петък, април 19, 2024

ВЕЛОАЛЕЯТА ДО САРАФОВО ГОТОВА ДО ЛЯТОТО, ЩЕ ИМА ОСВЕТЛЕНИЕ И МЕСТА ЗА ОТДИХ

Date:

Сподели новината.

Велоалеята, която свързва Морската градина с квартал Сарафово, ще бъде готова до лятото на 2019 година. Това заяви зам. кметът по зам. кметът по Европейски политики и околна среда Руска Бояджиева на представянето на Бюджет 2019 пред бургазлии снощи.

В момента велоалеята стига само до Солниците, но откакто бе изградена се превърна в любимо място за спорт и разходка на бургазлии. Вторият етап от изграждането пък се забави, заради укрепването на свлачището южно от квартала с брегоукрепителна дамба. Съоръжението освен защитна функция играе и роля на свързващо звено между Бургас и квартал Сарафово. По брегоукрепителното съоръжение ще бъде осигурена възможност за пешеходно и велосипедно движение, а сигурността на гражданите ще бъде гарантирана с осветление и видеонаблюдение. Ще бъдат изградени и места за отдих.

Местността „Ъгъла“ е предвидена за урбанизиране, но към момента не са изградени мрежи и съоръжения на техническата инфраструктура като първи етап ще бъде реализирано осветление по трасето на временен път край брега от паркинга до брегоукрепителната дамба. По този начин ще бъде осигурен достъпът на гражданите до морския бряг и ще се създаде възможност за ползване на цялото трасе за разходки.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Кметът на Карнобат: Все още не е открит източникът на миризмата от завода

Все още не е открит източникът, който причинява силната...

Бургас търси млади кадри за своите топ туристически обекти

И този сезон недостигът на кадри в туризма е много...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...