Сподели новината.

Кметът на Дългопол Георги Георгиев въвежда от утре вечерен час за всички, живеещи на територията на общината. В периода от 22 до 5 ч. в населените места ще се допуска излизане само при неотложна необходимост – пътуване към работното място, здравословни причини и др., като във всеки от случаите ще се уведомява кметът или кметският наместник на съответното населено място. За град Дългопол информацията ще се подава на телефони 051798027 или 0885610881 на дежурния по община.

Заповедта е мотивирана със завишения брой хора, завръщащи се от рискови държави, и е с цел предотвратяване на разпространението на COVID-19. С нея се слага край и на вечерните събирания пред местните пивници.

Дългопол е втората община в област Варна, която въвежда вечерен час. От 20 март мярката е в сила за всичките 17 села в обхвата на община Аврен. Дни след въвеждането ѝ кметът Емануил Манолов обясни, че забраната е заради малцинствени групи, които се събират за сватби, рождени дни и други празненства. Кулминацията била миналата седмица, когато над 80 роми затворили пътя между селата Синдел и Царевци, за да си правят кушии. Наложило се те да бъдат разпръснати с помощта на полиция и жандармерия.