Начало София Важна информация за всички софиянци
67798d7

Важна информация за всички софиянци

292
0
Сподели новината.

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) изпраща един месец преди крайната дата е-мейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране, ако искат. „Вече 10 на сто от нашите клиенти са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ.

ЦГМ стартира кампанията по подмяна на винетни стикери за зоната за платено паркиране. През есента изтичат правата за зоната на близо 6 000 души.

Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни. Ако е необходима допълнителна проверка, може да отнеме и 5 дни. При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документи, необходими за подновяване на стикерите за паркиране – нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.

Подаването на заявления става в един от трите офиса на ЦГМ на ул. „Будапеща №17,пл. Възраждане №1 и МС“ Европейски съюз“. Работното им време е от 8.30 ч. до 17 ч. Заявления и документи могат да бъдат и онлайн подавани чрез официалната интернет страница –www.sofiatraffic.bg.