вторник, май 28, 2024

Вълна от рокади в енергетиката

Date:

Сподели новината.

С решение Съвета на директорите (СД) на “Български Енергиен Холдинг” ЕАД от 15.04.2024 г. бяха извършени смени в ръководствата на няколко дружества в родната енергетика. Това съобщиха от БЕХ.

Тодор Тодоров заменя на инж. Илза Чинкова, като член на Съвета на директорите в “Мини Марица-изток” ЕАД. Тодор Тодоров е заемал длъжността изпълнителен директор на “Мини Марица-изток” ЕАД от януари 2009 г. до февруари 2011 г., както и през януари 2022 г.

Рокадите не подминаха и Националната Електрическа Компания. Момчил Ванов се раздели с поста си в Съвета на директорите. Неговото място ще бъде заето от Деян Иванов. Ивано е бил главен експертен сътрудник в Парламентарната комисия по енергетика, член на УС на Фонд “Енергийна ефективност и възобновяеми източници”, а от февруари 2017 г. до юни 2018 г. е Председател на СД на БНЕБ ЕАД.

Също така “Български Енергиен Холдинг” ЕАД взе решение да приемане оставката на Свилен Спасов като член на СД на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД. В СД на дружеството на негово място влиза Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката, като от август 2020 г. до февруари 2022 г. е член на КЕВР, а от декември 2014 г. до август 2020 г. заема длъжността член на СД на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД.

Промяна бе гласувана и в Надзорния съвет на “АЙ СИ ДЖИ БИ” АД, където на мястото на Момчил Ванов, като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на Енергетиката, като е заемала следните длъжности в Дирекция “Правна” в “Булгаргаз” ЕАД – главен юрисконсулт, заместник директор Дирекция и директор Дирекция.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нови конкурсни процедури.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Жестока трагедия край Плевен

Катастрофа е станала днес на пътя Плевен-Ловеч, един човек...

Турски тираджия бе посечен в Търново

Окръжната прокуратура във Велико Търново привлече като обвиняем и...

Кой размаза главата на пастира Атанас край Кресна?

33-годишният Атанас, пастирът открит мъртъв, с размазана глава, в...

Инфарктна ситуация с ученичка, намесен е и кметът на Първомай

Кметът на община Първомай Николай Митков буквално е спасил...