В Гърция е страшно! Хиляди излязоха на улицата, искат излизане от ЕС и НАТО

0
1410
991 ratio gyrciia protesti
Сподели новината.

Хиляди недоволни от икономическата политика на правителството гърци се събират на протест в Солун часове преди речта на премиера Кириакос Мицотакис, в която се очаква да обяви нови антикризисни мерки, съобщава БНР.

Полицията е взела мерки срещу евентуални безредици в града. Протестиращи от цялата страна пристигат в Солун, за да участват в демонстрацията.

 

Специалните полицейски части за борба с безредиците следят за реда във втория по големина гръцки град. Протестът е подкрепен от опозиционните партии и техни симпатизанти.

 

В демонстрациите се включват и депутати от Северна Гърция. Огромна протестна колона на Комунистическата партия се включи с плакати с призиви за излизане от Европейския съюз и НАТО.

 

 

 

Студенти, пенсионери, работещи в различни сектори на икономиката, както и безработни, скандират, че ударът от кризата понасят най-бедните.

Демонстрантите са съсредоточени около панаирното градче, където премиерът Мицотакис по-късно тази вечер ще произнесе пред изложителите реч, в която ще очертае перспективите за гръцката икономика през следващата година.

--------------------------