сряда, февруари 28, 2024

В Гърция е по-зле от концлагер

Date:

Сподели новината.

Край на разходките и спорта с кола или край на придвижването от регион в регион с кола, обявиха на извънреден брифинг министърът на здравеопазването на Гърция Василис Кикилиас и заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас, пише Труд бг.

Решените от правителството нови мерки са валидни от утре в 6 сутринта до 16 март.

 

Анулира се код 6 към номер 13033 за спорт и разходка. Тези дейности ще бъдат възможни само  в рамките на района по местоживеене до 2 км, пеша или с колело.

Единствено и само работещите, които притежават специален сертификат за придвижване от работодатели ще могат да пътуват, като в съответния формуляр, който се издава електронно трябва да бъде посочен региона на придвижване.

При злоупотреба с това удостоверение за придвиждане глобата е 300 евро, а към работодателя, който го е издал още 150 евро.

Изпратен смс с код 2 за посещение на супер маркет или аптека, но също така и смс с код 3 за банките, движението ще се извършва само в рамките на съответната община или на разстояние до 2 километра. За код 4 проверяващите органи ще искат допълнителни доказателства, за да установят адекватността на извънредното движение за гражданите.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас с драматичен тон предупреди, че здравната система на Гърция е достигнала своите граници, като допълни, че днес случаите на коронавирус достигнаха 2 702, 431 интубирани и 40 нови смъртни случая.

Средната възраст на случаите е 44 години, докато средната възраст на починалите е 79 години.

Променя се комендантският час за събота и неделя в региони Атина и Солун на 19.00 ч, вместо 18.00 ч както бе досега. През останалите дни се запазва от 21.00 ч. до 5.00 ч. сутринта.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Гледат дело срещу Тръмп на 25 март

Доналд Тръмп ще стане първият бивш президент на САЩ,...

Откриха на пихтия трупа на българин във Великобритания, заснел смъртта си

27-годишен българин е загинал в автомобилна катастрофа във Великобритания,...

Цeнитe нa жилищaтa в Гepмaния нe ca пaдaли тoлĸoвa pязĸo oт 60-тe гoдини нacaм

Жилищният ceĸтop в нaй-гoлямaтa иĸoнoмиĸa Eвpoпa Гepмaния ce cpивa....

Републиканците искат бързо да пратят 17,6 млрд. долара за Израел

Шефът на Камарата на представителите - републиканецът Майк Джонсън,...