В Гърция е по-зле от концлагер

0
287
zx952y526 4069855
Сподели новината.

Край на разходките и спорта с кола или край на придвижването от регион в регион с кола, обявиха на извънреден брифинг министърът на здравеопазването на Гърция Василис Кикилиас и заместник-министърът на гражданската защита Никос Хардалиас, пише Труд бг.

Решените от правителството нови мерки са валидни от утре в 6 сутринта до 16 март.

 

Анулира се код 6 към номер 13033 за спорт и разходка. Тези дейности ще бъдат възможни само  в рамките на района по местоживеене до 2 км, пеша или с колело.

Единствено и само работещите, които притежават специален сертификат за придвижване от работодатели ще могат да пътуват, като в съответния формуляр, който се издава електронно трябва да бъде посочен региона на придвижване.

При злоупотреба с това удостоверение за придвиждане глобата е 300 евро, а към работодателя, който го е издал още 150 евро.

Изпратен смс с код 2 за посещение на супер маркет или аптека, но също така и смс с код 3 за банките, движението ще се извършва само в рамките на съответната община или на разстояние до 2 километра. За код 4 проверяващите органи ще искат допълнителни доказателства, за да установят адекватността на извънредното движение за гражданите.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас с драматичен тон предупреди, че здравната система на Гърция е достигнала своите граници, като допълни, че днес случаите на коронавирус достигнаха 2 702, 431 интубирани и 40 нови смъртни случая.

Средната възраст на случаите е 44 години, докато средната възраст на починалите е 79 години.

Променя се комендантският час за събота и неделя в региони Атина и Солун на 19.00 ч, вместо 18.00 ч както бе досега. През останалите дни се запазва от 21.00 ч. до 5.00 ч. сутринта.

--------------------------