петък, април 19, 2024

Ужасяващ терор! Богат висшист хока онкоболната си жена, че е боклук, друг пребива бременната си съпруга

Date:

Сподели новината.
Пловдивчанин пребивал жестоко бременната си съпруга от години. Тя се опитвала да го напусне, но поради финансови причини се връщала обратно в дома на насилника. При друг случай висшист на добра длъжност и висока заплата пребивал онкоболната си половинка, като я обиждал, че е боклук, развалина и не ставала за нищо. И в двата случая мъжете били много ревниви към половинките си. Ревността е и основната причина за убийствата на жени у нас, подчертаха на пресконференция Рада Еленкова – Рашева и Любомира Цъцарова от фондация „Джендър алтернативи в рамките на финала на проекта „Програми за превенция и преодоляване на домашното насилие в малки и отдалечени населени места”, предаде в. Монитор.

Те уточниха, че през 2017 г. 29 са били убитите жени у нас. 23 от тях са погубени от бивш или настоящ партньор, като пет от жените са можели да бъдат спасени, защото са подавали жалби в полицията срещу насилника си. Данните на фондацията за тази година сочат, че до момента 25 жени са били убити от партньорите си, което прави по една жена на всеки две седмици.
В случая с пребиваната бременна, тя търсела изход да се спаси, но не намерила начин да издържа на свободен наем себе си и двете си деца с ниските си доходи и в крайна сметка се принудила да се върне при насилника си. Жертвата била израснала в дом за деца без родители и нямала близки, на които да разчита. Насилието в техния дом започнало около година след сватбата пред очите на свекървата. В момента съпрузите имат две деца – момченце на 10г. и момиченце на 2г. и половина.
„Била е възпирана да ходи на работа. Била е възпирана да се среща с приятели и да излиза като цяло. След раждането на първото дете нещата се укротили, но не съвсем. Насилникът употребявал доста често алкохол, след което ставал още по-агресивен. Побоищата са били ежедневни”, разказа Любомира Цъцарова.
Мъжът обикновено се прибирал пиян в малките часове след купони с приятели. Събуждал съпругата си и започвал да я удря без обяснения. „Като се е случвало да има и ритници в главата или главата й била блъскана в стената”, описа Цъцарова.
Когато жената забременяла с второто им дете, мъжът продължил да я тормози психически и да я бие.
„Дори когато е била бременна я е биел. Когато е родила, той не е отишъл в родилното. Не се е интересувал нито от нея, нито от детето. Но тъй като това момиче няма никакви близки и роднини, се принудила да се върне там, където е той, където е нейното семейство”, разбрали във фондацията.
Когато второто дете било прието в яслена група, жената си намерила работа, тъй като мъжът й насилник отказвал да издържа семейството си. Когато обаче тя започнала да работи, побоищата продължили с нова сила, тъй като биячът не й давал да излиза от вкъщи. Настаняването й в кризисен център можело да бъде само за 6 месеца и тя отново решила да се примири с побоищата, като се върне обратно вкъщи.
При друг случай от практиката на фондацията обаче жената решила да се разведе с мъжа си насилник. И тя, и той, били висшисти и имали добри заплати. Жертвата имала онкозаболяване, което не възпряло насилника и побоищата продължили. Мъжът е бил болестно ревнив и следял в колко часа жената излиза и се връща от работа.
„Закъснението от 5 минути й коства токат в главата, ритник в корема или опрян в гърлото нож. Имат момче на 13 години, което е непряк свидетел и абсолютно засегнат от случващото се. Нещата се обострили и тя потърси помощ от нас след като й открили заболяването и претърпяла операция”, разказаха още дамите от фондация „Джендър алтернативи”. В този момент мъжът й казал: „Ти не ставаш за нищо. Ти си развалина, пълен боклук си”. Насилието продължило и след изписването й от болницата, като докато тя лежала там, биячът отказвал да я посещава. Онкоболната жена решила да се разведе, за да успее да се излекува и да продължи живота си без болка.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...