Ужасът в Турция няма край! Нови жертви и хора в неизвестност, този път след наводнения (ВИДЕО)

0
39
turciq navodnenie 1
Сподели новината.

Ужасът за турския народ не свършва. Наводнения в южните турски региони Адъяман и Шанлъурфа отнеха живота на поне петима души, а други шест са в неизвестност.

Обилните дъждове са засегнали най-сериозно град Тут. Там пороите са отнесли контейнер, в който е било настанено семейство, останало без дом след земетресенията. Един човек е загинал, а четирима са в неизвестност.

Координаторът на гражданската защита в Адъяман и окръжен управител на Токат Нуман Хатипоглу каза, че службите на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), жандармерията, полицията и спасителните екипи от различни окръзи са разпределени на терен, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

„Един наш гражданин е загинал, а четирима са в неизвестност. Нашите екипи продължават да търсят. Опитваме се да стигнем и до останалите граждани. Надяваме се, че възможно най-скоро ще стигнем до нашите граждани. Това е голяма катастрофа“, подчерта Хатипоглу.

В центъра на Адъяман река Егричай е излязла от коритото си, което е предизвикало затруднения в придвижването.

Спасителните екипи местят палатките, които са застрашени от наводненията и в които са настанени семействата, останали без дом след разрушителните земетресения.

В окръг Шанлъурфа са загинали четирима души, а двама пожарникари се издирват, съобщи турското издание Ен-Ти-Ви.

„От вчера има много обилен дъжд. Взели сме мерки още вчера. Училищата и институциите са евакуирани. Въпреки това дъждът причини сериозни проблеми. Много от къщите ни са под водата, екипите ни са на място“, каза окръжният управител на Шанлъурфа Салих Айхан.

Южна Турция беше разлюляна от две земетресения миналия месец, които бяха усетени в по-голямата част от Южна Турция и при които загинаха повече от 48 000 души.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here