Начало Световни Новини Ужас в метро: Влак без машинист профуча през 3 станции
metro

Ужас в метро: Влак без машинист профуча през 3 станции

70
0
Сподели новината.

„Влак-беглец“ без машинист, профучал през три станции, без да спира, предизвика страх сред пътуващите в подземната железница на Париж, предава БГНЕС. Синдикатите заявиха, че това подчерта необходимостта от човешки машинисти.

Парижкият метро оператор потвърди, че влак по линия 1 – която е напълно автоматизирана – без машинисти – е прескочил три спирки във вторник вечерта.Инцидентът предизвика публикации от ужасени пътници в социалните медии, включително един, който написа в Туитър, че това е „най-голямата уплаха в живота му“ и че „влакът за малко не се е ударил“. От там заявиха , че той е пропуснал трите гари „поради технически инцидент“, но след това е спрян „в съответствие с процедурите за безопасност“. „Беше стресиращо, но ви уверяваме, че никой не е бил в опасност“, добавя той.

Но градският транспортен съюз „Solidaires RATP“ заяви днес, че „влакът-беглец“ е оставил пътниците напълно безпомощни, докато е прелитал покрай гарите „Конкорд“, „Шанз-Елизе“ и „Франклин Д. Рузвелт“ в сърцето на Париж. Съюзът се противопоставя на политиката за автоматизиране на линиите на метрото, заявявайки, че „само служител на RATP на борда, който е в състояние да спре влака чрез ръчно управление, може да гарантира безопасността на пътниците“.

Само две парижки линии на метрото са автоматизирани – линии 1 и 14. По време на мащабната стачка на работниците от RATP през миналата седмица заради пенсионните реформи, това бяха единствените линии, които продължиха да работят нормално. RATP счита, че двете линии са много успешни и се стреми да разшири автоматизираната технология в цялата мрежа – ход, който среща противопоставяне от синдикатите.