Сподели новината.

Години в тъмно мазе мръзне семейство в очакване на апокалипсиса. Баща и шестте му деца са открити в безпомощно състояние в подземие на ферма в източната нидерландска провинция Дренте, съобщава порталът Dutch News. 58-годишният родител зазижда членовете на семейството си, защото си въобразява, че ще ги предпази от задаващия се на хоризонта край на света. Поколението му е на възраст между 16 и 25 години. Все още нидерландската полиция не публикува информация какво е станало със съпругата на откачалника.

Куриозният бункер е открит, след като един от синовете избягва и се добира до кръчмата в близкото село Руинерволд. Удря пет бири и си казва всичко на собственика на заведението.

„Каза ми, че е избягал и се нуждае от пари. Беше немит, небръснат, непран и с дълга коса“ – казва кръчмарят. Той информира полицията и униформените претарашват околността. Стълбите към самодейния бункер са открити зад шкаф. От докладите на
службите за сигурност става ясно, че децата никога не са излизали извън фермата, недохранени са и не могат да говорят правилно. Не са посещавали и училище, защото в постапокалиптичния свят няма смисъл от образованието. Семейството се е прехранвало от малка зеленчукова градина и една коза.