Сподели новината.

„Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате“. Това коментира пред журналисти в Русе премиерът Бойко Борисов по повод въпрос за изграждането на пътя Русе-Бяла, който по думите му се проектира.

„Работим активно по изграждане на още един мост в Русе, може да се даде на концесия, за да не се дават пари от бюджета. С въвеждане на ТОЛ системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло да се даде на концесия и да не се вадят пари от бюджета“, допълни Борисов.

Той обясни още, че 15 млн. лв. са заделени за ремонт на училища и детски градини в Русе. „Половината град ще го затворим за ремонт на крайбрежните булеварди и улици. За пътя Русе – Велико Търново вървят отчуждителни процедури.”

На въпрос за това как върви подготовката за Председателството на Съвета на ЕС и има ли забавяне, той отговори: „Върви. НДК е една сграда, която наемаме за Председателството. Ако 20-30 години пред това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем и ще отидем да го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, не помните ли какво беше НДК, сега намират опорни точки“.

Премиерът беше на посещение в Русе по повод откриването на възстановения храм „Всех Святих“. Той поздрави русенци, че вече имат възстановената, напълно разрушена стара църква.