сряда, април 17, 2024

УЕФА измести мача между България и Унгария заради очаквани размирици

Date:

Сподели новината.

УЕФА днес обяви, че мачът от европейските квалификации между България и Унгария ще се играе при закрити врати в Пловдив на 16 ноември.

В тази връзка от СДВР уточняват, че в края на месец октомври в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. Причината – опасения за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г. с участие на футболни фенове на различни футболни клубове.

От БФС пожелали да бъде проверена достоверността на информацията, като от СДВР действително открили, че се организират няколко протестни мероприятия по време на футболната среща, като е възможно и нарушение на обществения ред.

Окончателното решение за промените са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА, уточняват от СДВР.

В този контекст по препоръка на УЕФА квалификацията за ЕВРО 2024 между България и Унгария, насрочена за 16 ноември, няма да се играе на националния стадион в София, като ще бъде изместена на стадион “Христо Ботев” в Пловдив и ще се играе без публика.

Причината за това е високата оценка на риска след анализ от страна на отдела по сигурност и безопасност на УЕФА. Заради сигнали за готвени масови безредици и сериозната опасност за обществения ред, експертите на европейската футболна централа са поискали формални становища от българското Министерство на вътрешните работи, Столичната дирекция на вътрешните работи и Българския футболен съюз.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...