Учители представят идеи за повишаване качеството на бургаското образование

0
198
uchenici
Сподели новината.

На 14 юни, петък, в сградата на Бургаски свободен университет ще се проведе конференция на тема „Първокласно начало – от идеята – през практиката – към иновацията“. В нея ще участват 107 учители от 28 училища на територията на общината – 10 средни, 17 основни и 1 начално, както и педагозите от Център за подкрепа на личностното развитие. В програмата на конференцията са включени 24 презентации, разпределени в два панела: „Общи проблеми на педагогическото взаимодействие в началното училище“ и „Проблеми на методиката на обучението по български език и литература и на обучението по математика в началното училище“. Регистрацията на участниците и гостите започва от 08.30 ч. във Фоайето на I-ви етаж в БСУ, а официалното откриване е от 09.00 ч. в Зала 110 на БСУ.

Организатори на форума са Община Бургас и Бургаски свободен университет. В програмата му са включени също така пленарни доклади на проф. Галя Христозова – ректор на БСУ, проф. д-р Евелина Динева и проф. д-р Мария Алексиева.

Целта на конференцията е да даде възможност на учителите да представят добри практики при обучението на учениците в I-ви клас, да обменят информация и опит със свои колеги и да набележат нови насоки за модернизиране и укрепване на системите на обучение и образование в I-ви клас. Тя е част от проекта на Община Бургас „Първокласно начало“, който тази есен ще предложи изцяло нови класни стаи за първолаците в абсолютно всички тукашни училища – от това в най-малкото село до най-голямото градско. Пълна промяна ще претърпят общо 92 класни стаи.

Бургаските първокласници, които ще пристъпят училищния праг наесен, ще учат в помещения с нови антибактериални настилки, лед осветление, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

По програма „Първокласно начало“ тази година се проведоха и две обучения за учители, чрез които те също се учиха да работят с нови технологии и нови методики за обучение.

--------------------------