Цените на смартфоните удариха тавана, помислете за друг подарък за Коледа

0
309
768x432 9
Stack of high-end smartphones on white wooden desk
Сподели новината.

Празничният сезон настъпва и много хора се сещат да сменят своите телефони. През 2018 година пазарът бе залят от редица нови модели. По-големите компании, като Google, Apple и Samsung, пуснаха по няколко такива.

Освен ако телефонът ви не е много стар или работи много бавно обаче, не бързайте да го сменяте за нов, съветват от Business Insider.

Смартфоните са по-скъпи от всякога

Apple наложи високите цени, след като миналата година пусна в продажба iPhone X за прекалено високата цена за смартфон от $999. Останалите компании последваха примера ѝ. Първоначалната цена за Samsung Galaxy Note 9 беше също $999, като се очакваше да стигне и до $1250. LG и Google също обявиха високи цени за своите модели G7 Thinq и Google Pixel3.

Ако искате да притежавате наистина добро мобилно устройство, трябва да платите поне $700.

Най-добрият начин да заобиколите тези преувеличени цени е, като продължите да използвате настоящия си телефон възможно най-дълго

Ако сте купили смартфона си през последните години, вероятността той да е в отлично състояние е доста висока. Някои процесори, произведени през 2016 година, могат да се справят с повечето задачи, приложения и функции на най-новите устройства.

Много хора сменят своите телефони, защото са остарели. Вместо да залагат на нещо ново те могат да сменят батерията, причината е, че смяната на някои компоненти може да накара ползвания телефон да работи като туко-що купен от магазина.

Смартфоните са по-добри от когато и да е, но наистина са скъпи. Въпреки това не са прекалено усъвършенствани в сравнение с предходни модели, за да оправдаят високите цени.

Спрямо по-стари устройства, новите смартфони не са много по-атрактивни. С дизайна notch, на който залагат почти всички компании, е по-добре да се изчака за нещо ново и по-добро на пазара.

--------------------------