Тревожно! Връщат мерките срещу К-19 в Сливен

0
312
bolnitsa koridor
Сподели новината.

Въвеждат се временни противоепидемични мерки в област Сливен заради увеличаване на заболеваемостта от COVID-19. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Мерките влизат в сила от 21 юли до 21 август.

Носенето на маски става задължително в лечебните заведения, аптеките, градския транспорт и социалните домове. Въвежда се засилен сутрешен филтър в детските градини и социалните институции. В търговските обекти е задължително спазването на физическа дистанция от минимум 1,5 метра. При възможност, работодателите да осигурят извършване на дистанционна работа, препоръчаха още местните здравни власти.

 

По данни на Единния информационен портал, новозаразените в област Сливен днес са 45. От РЗИ съобщават, че диагностицирани с COVID-19 са 292-ма души, от тях 253-ма са на домашно лечение, хоспитализирани са 39 пациенти. Под карантина в момента са 293 души.

В същото време и в Перник въвеждат временни противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Временни противоепидемични мерки се въвеждат от 22 юли в Пернишка област, съобщи Регионалната здравна инспекция (РЗИ). Те са регламентирани със заповед на директора на РЗИ д-р Александър Златанов и ще важат до 22 август.

Гражданите, посещаващи и работещи в лечебни заведения, аптеки, оптики, социални заведения, трябва да носят маски. В административни сгради, търговски и други обекти се изисква спазване на дистанция от 1,5 м, дезинфекция, стриктна хигиена.

РЗИ препоръчва при възможност да се създаде организация за работа в електронна среда. Засилва се сутрешният филтър в детските заведения за недопускане на деца със симптоми на COVID-19, както и на други остри заразни болести.

През последното денонощие в Пернишка област са регистрирани 36 случаи на коронавирус, от тях 3 са деца. Активни към момента са 208 случаи, като 22 болни са хоспитализирани.