Сподели новината.

Драматична сцена се е разиграла във ваксинационния център в Галиблинген, Германия. Жена е получила внезапно задух след ваксинация срещу новата коронавирусна инфекция с препарата на Moderna. Малко по-късно 75-годишната германка е починала в автомобила си, съобщава bild.de.

Един от лекарите в центъра е успял да окаже първа помощ и е сложил кислородна маска на жертвата. На мястото пристигнала и  линейка. Тогава жената все още била в съзнание, но след това състоянието й рязко се влошило. Лекарите се опитали да реанимират пациентката в линейката, но въпреки усилията им, тя починала.

По данни на областната администрация, 75-годишната жертва е имала хронично заболяване и е била посъветвана да се ваксинира преди предстоящата операция.

Представители на института „Пол Ерлих“ и Министерството на здравеопазването на Бавария проучват случая.

Тази седмица бе съобщено, че 32-годишна жена е починала след ваксинация с препарата срещу коронавирус на британско-шведската компания AstraZeneca.Тя се е почувствала зле няколко дни след ваксинацията. Причините за кончината й са странични ефекти от препарата – нарушения в съсирването на кръвта и мозъчен кръвоизлив.

Предишна статияБой и 30-километрова тапа на АМ Тракия
Следваща статияМагистралите на Бойко продължават да се рушат! Скат се срути до трасето на „Струма“ край Симитли