Трагедия с млад българин от Кюстендил в Чикаго

0
317
nash tiradzhiia zagina pri tezhka 021
Сподели новината.

26-годишен българин не успя да дочака раждането на детето си, след като загина в катастрофа между два камиона в района на Чикаго. Съпругата на 26-годишния Илиян Шопски, Памела, която е бивша гимнастичка, е бременна в третия месец.

Двамата са сключили брак през март 2019 г. Тя наскоро се е присъединила към него в Чикаго, пише “Бг Войс”

Полицията разследва инцидента между два камиона на магистрала I-294, близо до градчето Алсип в Кук Каунти (югозападно от Чикаго), станал в четвъртък, 7 юли, около 9:20 ч. сутринта. В единия е пътувал 26-годишният Илиян Шопски, който живеел в чикагското предградие Дес Плейнс.

Според щатската полиция на Илинойс камионът на българина е спрял в аварийната лента на магистралата, когато е бил ударен отзад от друг камион, който след това се обърнал напречно на магистралата и ударил бетонната мантинела между лентите.

 

Шопски е бил откаран към близка болница, където починал от раните си. Шофьорът на втория камион, 39-годишният Томас Макейб, също е откаран в болница, но без опасност за живота.

Илиян Шопски е бил пътник в камиона, управляван от баща му – 52-годишният Любен Шопски. Той е без наранявания. Илиян спял на кушетката в кабината, а баща му носел предпазен колан.

Семейството е от Кюстендил, а бащата Любен е бивш полицай в родния град. Преди няколко години двамата си купуват камион и започват да карат като тим.

Младият българин загина само седмица след смъртта на Станимир Атанасов отново при катастрофа с камион в чикагското предградие Елк Гроув вилидж.

Причината за катастрофата се изяснява и засега няма издадени актове за нарушения.