Сподели новината.

Балестрино е „град-призрак“, разположен на 70 км югоизточно от Генуа, Италия. Историята на града датира от единадесети век, когато в абатството на Свети Петър е основано първото, малко селище.

Някога това бил натоварен италиански град. Балестрино е бил обитаван от жители на провинцията, които се занимавали основно с отглеждането на маслини, но сега този град напълно е изчезнал и е привлекателна туристическа дестинация за тези, които търсят нещо по-различно.

 

Причината за изчезването е серия от земетресения и свлачища, които в крайна сметка довели до евакуацията на селището още през 1954 г. .

Днес Балестрино е живописен град с изоставени сгради и красив замък на върха на хълм.

Можете да стигнете до града с кола под наем.

А градът се намира само на 3,5 км от магистралата Генуа-Вентимилия.

 

Църквата Свети Георги и Свети Андрей, построена през XII в. Сл. Хр., е прекрасен пример за архитектурата на онова време и най-доброто място да започнете проучването си на Балестрино.

Огромни пукнатини по стените и много плочки, лежащи на пода, подсказват, че църквата постоянно се разрушава и е много опасна отвътре. Затова по-добре се насладете на основната зала и не се разхождайте много из изоставената сграда.

Малкият замък, разположен на върха на хълма, е единствената сграда, която не е пострадала от земетресения и свлачища. Единствено времето го унищожава.

 

Но дори и след 60 години градът не е загубил своя чар и все още запазва очарованието на старо място, чиито улици не са се променили много от късното Средновековие.

 

Входът към града е затворен от порти, на които има табела, предупреждаваща за различни опасности. Там пише, че посещението на това място е на ваша собствена опасност и риск.

Този град е невероятно красив. Но красотата е опасна и е по-добре да не идвате там, без да се съобразявате с това, което ви дебне.

 

Земетресенията и времето са превърнали къщите в този град в една от най-опасните руини в Европа, а посещението на сградите е изключително рисковано приключение.

Ето защо е много рядко да видите снимки от вътрешността на сградите и помещенията. Дори и най-обикновената разходка из улиците на града става много опасна, когато се опитате да изследвате изоставените сгради.

 

Новият Балестрино се намира само на няколко километра от стария. Жителите на града все още отглеждат маслини, поради което, посещавайки „града на призраците“, можете едновременно да закупите истински зехтин на атрактивна цена.

 

Сега се носят слухове за възстановяването на „Стария град“, но в сегашното състояние той ще трябва да бъде възстановен буквално от нулата.