Сподели новината.

Facebook не е това, което беше, но все пак си остава най-популярната социална мрежа у нас, където ежедневно изразяваме своите емоции, стремим се да изпъкнем, съобщаваме какво правим и къде се намираме, харесваме или не харесваме нещо.
За доста хора Facebook е място, където  могат да покажат луксозния си и невероятно красив живот, и разбира се изящните си тела. Фукането обаче е най-често срещаната причина, заради която някой може да те изтрие от Facebook, според наскоро проведено проучване от британски учени.

Цели 68 % от участниците в него признават, че са премахнали някого, защото е прекалил с хвалебствията. Така че не се чудете, ако забележите, че еди кой си вече не е във френдлиста ви. Сред другите причини за разсприятеляване могат да бъдат твърде многото постове, „дразнещите“ публикации и „неподходящите снимки“.
Признавам си, че и аз съм премахвал не един и двама свои приятели, но най-често това се е случвало заради лично разочарование от дадената персона или нетърпима разлика във възгледите ни. Ако се появи някой дразнител, първо спирам да лайквам нещата, които споделя. А ако продължава да спами с постове, които не харесвам, просто спирам да го следя и така Facebook не ми показва тъпотиите, които той или тя публикува.

Сигурно някой би си казал: ами ти си хейтър, какво тогава да публикуваме!? Не, не съм. Аз просто съм един градивен критикар.

А ето ги и най-дразнещите неща, които приятелите ни споделят във Facebook:

Аз обичам моята майка, брат, сестра, баща, дете… – Предполагам, че по света съществуват хора, които поради някаква причина не харесват някого от своите роднини, но повечето хора обичат своите родители, братя, сестри, деца… И това е съвсем естествено. Доста тъпо обаче е, да показваш тази любов споделяйки картинка, на която пише „Аз обичам своята майка“. Просто вдигни телефона и й кажи: „Здравей, мамо! Обичам те! Как си, днес?“. Приятелите ти в социалната мрежа няма да разберат за този разговор, но кой е казал, че любовта трябва да бъде показна.

Сподели тази картинка за късмет – Друга голяма тъпотия са постовете от рода „Сподели тази детелинка за късмет“, „Сподели тази икона на Богородица за здраве и късмет“ и т.н. Чудя се, наистина ли вярвате, че споделянето на каквото и да било ще ви направи по-щастливи и по-здрави!? Или просто го правите за всеки случай. Не че ще стане, ама ти да се застраховаш.

Снимки с котки, сърца и чаши кафе, на които пише „Добро утро“ или „Нека денят ви бъде прекрасен“. – Повръщам… Чисто и просто никоя илюстрация на кафе, котка или сърце е способна да направи деня по-прекрасен – особено, ако е понеделник, не си спал и те очакват 10 часа на работа.

Дълги притчи, които завършват поучително – Живял един човек, който имал жена и деца, но семейството живеело бедно и едвам свързвало двата края.., бля-бля, бля-бля. И задължително, над такъв пост се пише „Вярно е“ или „Колко вярно“.

„Забавни“ клипчета – 100-годишна изкрейзила бабка, танцува сякаш това е последното нещо, което ще направи в живота си!  Или суперизкуствените и нагласени смешки, в които някакви хора погаждат номер на други. Хора, какво му е забавното на това!? Ако толкова ви се гледа нещо забавно – качете се в градския без билетче и пътувайте, докато не се качи контрола, та да ви спретне някой и друг скандал.

Иван Иванов яде вкусна храна в ресторант „Доволната патица“ – Само да кажа, че ресторант с такова име не съществува или поне аз не знам. Не е реклама. Та какво е невероятното на това, че ядеш или пиеш нещо!? Стига с тези безбройни чекирания. Ако ястието е нещо уникално, такова което не си опитвал досега – да, сподели го! Но честно, изобщо не ме интересува каква храна ядеш и колко често.

Обезобразени с всякакви програми селфита – Хора, ако не се харесвате, просто не споделяйте свои снимки. Не забелязвате ли, че програмите, които обработват снимките, ви правят да изглеждате като извънземни. А какво да кажем за селфитата с ушички и нослете като кученца, котета и т.н. Племенницата ми е на 3 годинки и разбираемо за нея това е интересно, но за големи хора…

Снимки на манджи – Браво, ти си N-тия човек, който тази вечер си сготви нещо за хапване. И, сърдечно ти благодаря, че го сподели. Тези запечени кренвирши с кашкавал са един истински кулинарен шедьовър.

Хубавите моменти на Стоян от пролетта – Еднотипните клипчета, по време на които звучи безумна жизнерадостна мелодия, а в тях се джуркат три твои снимки, с които Facebook ти предлага да отбележиш невероятните си преживявания през пролетта или последната година, могат да бъдат изключително дразнещи. Затова не е задължително да ги споделяте всеки път. Страшен нарцис си, ей!

Публикуването на нова снимка през 30 секунди – Днес всички станаха пътешественици. Споделят нагледно екскурзиите и почивките си, независимо дали са в Ниш или Виена. Имат снимки пред „Айфеловата кула“, „Колизеума“ и на плажа „Навагио“ („Наваджио“), сякаш са единствените на Земята, които са си направили селфи на тези световноизвестни места. От всяко едно място задължително се качват 35+ снимки (включително до всякакви храсти и дървета), които приятелите ни разглеждайки, тайничко да въздъхват.

Автор: Владислав Иванов