Сподели новината.

Лудо преследване, при което тир се движи по магистрала в насрещното, беше публикуван от пътен патрул на полицията в американския щат Охайо.

 

Някой се обадил в полицията и е съобщил за странно поведение на тежък камион на път I-75. Обаждащият се е казал на диспечерите, че камионът е карал с безумна скорост.

Полицията реагирала бързо и преследването скоро започнало. Видео е заснело момента, в който шофьорът на камиона се отправя право към патрулната кола, но служителят се отмества от пътя и гонката продължава. Камионът спрял няколко пъти, в един момент пуска ремаркето и започва да се движи, увеличавайки скоростта.

 

Докато продължавало преследването, шофьорът се обадил на 911 и казал, че жена му му изневерява, той не искал да живее и се надявал, че полицията ще го застреля. Водачът Патрик Бертело заявил на диспечерите: „Аз съм изправен пред 20 години затвор, но няма да се откажа без бой.“ Жената също била в машината, плачела и се молела за помощ.

За щастие Бертело в крайна сметка спря и пуснал жена си от камиона. Тя е била откарана в болницата като кракът й бил счупен, а полицията описва това като „физическо нападение преди или по време на преследването“.

 

Преследването продължило, но планът на самоубийството на Бертело с помощта на полицията не сработил. Отряд от специалните сили стрелял с пушка с голям калибър в блока на двигателя на камиона, след което машината се повредила и спряла.

Бертело бил арестуван и сега той наистина е изправен пред затвор. Никой не е особено пострадал по време на инцидента.

Последни новини