Начало Сигнално ЧЕРВЕНО Тежки скандали около КАТ-Кюстендил
56545637767

Тежки скандали около КАТ-Кюстендил

3174
0
Сподели новината.

Наши сънародници от Босилеград изразиха недоволство заради отказа на КАТ-Кюстендил да им издаде шофьорски книжки, съобщиха пред БНР от културно-информационния център в града. Началникът на кюстендилската Пътна полиция Радослав Буюклийски обаче уточни, че стриктно спазват закона.

Предимно млади хора от Босилеградско с двойно гражданство, някои от които са учили в кюстендилски гимназии, са платили за шофьорски курсове, като са ги изкарали успешно, но в КАТ-Кюстендил отказват да им издадат свидетелство за правоуправление.

„Мен много ме тревожи, че кюстендилските власти се държат много грубо и безобразно с нашите хора тук. Ей това не мога да го разбера. В Кюстендил не става, не може. Ако си смениш адресната регистрация в София, си взимаш книжката без никакъв проблем.“ – коментира директорът на културния център в Босилеград Иван Николков.

Българите в Западните покрайнини роптаят срещу отношението на българската държава

Действията ѝ не били достатъчни да се запази българският характер на района

Всичко това се случва само и единствено в КАТ-Кюстендил, в другите градове не е така и няма проблем.

„Питали сме дали сме прави или не. От главната дирекция отговориха, че работим съгласно закона и правилно. Те искат, обаче няма как да стане. Те не може да стоят тук три дена и да искат български книжки. Няма как да се случи. Законът е направен така, че трябва да имат 185 дена постоянно в България.“ – заяви шефът на КАТ „Пътна полиция“ в Кюстендил главен инспектор Радослав Буюклийски.