Сподели новината.

Абонатите на „Топлофикация – Русе“ ще са без топла вода през целия месец август заради ремонт. Това стана ясно на среща между представители на общината и на дружеството, на която е разяснена допълнителна информация за причините за спирането на достъпа до топла вода на гражданите.

В този период ще бъде внедрена сероочистваща инсталация. Изграждането й е дълго чакана инвестиция, която ще модернизира горивната инсталация. Тя ще улавя 97% от вредните въглеродни емисии, както и фини прахови частици. Очаква се това значително да подобри качеството на въздуха, като от топлофикационното дружество уверяват, че белият дим, който ще излиза от най-големия комин в града, ще се доближи по състав на този на водните пари, обясняват от общинската администрация.

С инвестирането в сероочистваща инсталация „Топлофикация – Русе“ ЕАД ще намали изхвърлянето на вредни емисии и ще подобри екологичните параметри на инсталациите си. В този период ще бъде направена и годишната профилактика на съоръжения, включваща рехабилитация на топлопроводната мрежа. Ръководството на топлофикационното дружество апелира за разбиране от страна на гражданите относно причиненото неудобство. От там уверяват още, че при техническа възможност ще се опитат да намалят времето за извършване на ремонтните дейности.